Summit internaţional în Rusia

Summit internaţional în Rusia
MOSCOVA - Vice-preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ioan Mintaş, regretă pierderea de teren pe care IMM-urile româneşti au înregistrat-o în ceea ce priveşte piaţa reprezentată de fostele ţări sovietice.

În acest sens, prim-vicepreşedintele CNIPMMR va lua parte la un summit internaţional organizat de Guvernul de la Moscova.
Summit-ul se va desfăşura la Moscova în zilele de 7 şi 8 noiembrie. Conferenţiarul Ioan Mintaş va prezenta situaţia actuală a IMM-urilor din România, în contextul socio-economic al integrării în Uniunea Europeană. „Fostele ţări sovietice sunt încă o putere. Noi, românii, am greşit fiindcă am vrut să o terminăm cu pieţele comuniste, şi ne-au luat-o nemţii înainte. Am pierdut o piaţă importantă”, a opinat ieri prim-vicepreşedintele CNIPMMR, cu ocazia conferinţei de presă organizate la sediul Consiliului Local al IMM-urilor din Oradea.

Competitivitate
Cu aceeaşi ocazie, Ioan Mintaş a reliefat slaba pregătire a IMM-urilor româneşti în ceea ce priveşte integrarea în mediul economic comunitar. „Pentru IMM-uri, integrarea înseamnă competitivitate”, a subliniat Mintaş. Din păcate, la ora actuală, la mai puţin de 60 de zile până la data aderării, potrivit estimărilor CNIPMMR, doar 10% din IMM-urile din România au implementat standardele europene. „Trebuie înţeles că toate firmele din ţară vor fi obligate să se conformeze normelor europene, indiferent că funcţionează în pieţe sau în centre comerciale, indiferent de domeniul de activitate”, a adăugat Ioan Mintaş.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase