Sună clopoțelul! Aproximativ 90.000 de elevi din Bihor se întorc în bănci

De Crina Dobocan
2Comentarii
Sună clopoțelul! Aproximativ 90.000 de elevi din Bihor se întorc în bănci
Pentru elevii Liceului Teoretic “Don Orione”, clopoțelul a sunat duminică.

„Educația primită la școală este cheia formării personalităților de mâine. Aceasta este esențială în formarea caracterelor puternice, este esențială pentru a îi învăța pe copii să lucreze în echipă. Știm cu toții că buna educație nu stă numai într-o clădire frumoasă, bine dotată, proaspăt văruită, echipată cu internet. Buna educație înseamnă efort și datorie pe care ne-am asumat-o cu toții – autoritățile centrale, cele locale, cadre didactice și părinți. Avem mare nevoie să redescoperim dascălul de vocație, mentorul, profesorul care îți rămâne în memorie și la 30 de ani, și la 50 de ani. România are nevoie de dascăli care să educe copiii, care să le insufle curajul de a spune și de a recunoaște adevărul, de a gândi liber și de a prețui cinstea. O educație bazată pe principii, pe valori, pe reguli, nu în ultimul rând, îi învață pe copii elementarul bun-simț. De aceea, cred cu tărie că elevii au nevoie de mentori adevărați, care sunt în primul rând educatorii, învățătorii, apoi profesorii, și nu de așa-zisele modele create de ecranul televizorului”, le-a spus directorul Liceului “Don Orione”, prof. Alexandru Stoica, părinților și dascălilor prezenți la festivitatea de deschidere din curtea instituției de învățământ.

Profesorul Stoica le-a urat bun venit în familia Don Orione, copiilor și elevilor care pășesc pentru prima oară în școală.

De asemenea, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a cerut binecuvântarea divină asupra elevilor orioniști și asupra tuturor celor ce încep acest an școlar.

După discursurile primarului Ilie Bolojan, a deputatului Florica Cherecheș, a inspectorului școlar Raluca Șereș, a urmat prezentarea cadrelor didactice ale liceului. Pe urmă, elevii au mers în sălile de clasă cu educatorii, învățătoarele și diriginții. Cei mai emoționați au fost elevii claselor pregătitoare. Ei au fost primiți cu dragoste și căldură de învățătoarele Laura Bochiș și Raluca Sabău.

Programul școlii va începe luni, 10 septembrie, de la ora 07.30, la fel ca în toate celelalte școli din Oradea și județ.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor