Sunt buni de plată!

DEVA – Statul a câştigat peste 1,8 milioane de lei din impozitul pe veniturile obţinute de hunedoreni. Câştigul reprezintă diferenţa dintre suma ce trebuie achitată de hunedoreni ca impozit pe venitul global obţinut în 2006 şi banii pe care statul trebuie să-i restituie acelor contribuabili care au plătit un impozit mai mare.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara a emis 11.352 de decizii de impunere fiscală pentru anul 2006. Dintre acestea, 5.250 sunt decizii de impunere cu diferenţe de plată în valoare de 2,4 milioane de lei, iar 2.528 sunt decizii de impunere cu diferenţe de restituit în sumă de 671.046 lei. 3574 de hunedoreni nu au nici de primit bani, dar nici de plătit vreun leu ca impozit pe venit. Toate persoanele care au depus declaraţii de venit global vor primi prin poştă, la domiciliu, deciziile de impunere. Până la data de 20 noiembrie au fost transmise contribuabililor 9106 de astfel de decizii. Dacă din aceste documente rezultă diferenţe de impozit de restituit, hunedorenii vor primi banii astfel: în numerar la casieria trezoreriei statului, pe baza programărilor efectuate de organele fiscale, prin virament în contul bancar sau pe cardul comunicat de contribuabil şi prin mandat poştal. Hunedorenii care se află în situaţia de a avea decizii de impunere cu diferenţe de plată trebuie să se prezinte la administraţia fiscală pentru achitarea banilor.

Cum restituie statul banii?
Diferenţele de impozit pe venit de restituit mai mici de 5 lei se vor achita în numerar numai la solicitarea contribuabilului. Diferenţele de impozit cuprinse între 5 lei şi 150 lei se restituie prin mandat poştal. Diferenţele de impozit mai mari de 150 lei se restituie de unităţile de trezorerie la data programării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase