“Sunt imun la scandările lor”

“Sunt imun la scandările lor”
Filip Lazareanu asteapta cu optimism derby-ul cu U Cluj, echipa la care a efectuat primele plonjoane ca portar. Portarul spune ca de fiecare data când a jucat împotriva U Cluj, galeria „sepcilor rosii” l-a înjurat.

„Întotdeauna împotriva echipei U Cluj am facut meciuri bune. În prima confruntare am pierdut cu 0-2, dar am fost declarat jucatorul meciului. În sezonul trecut, cu Armatura, am fost singura echipa care le-am luat sase puncte. Trebuie sa-i batem si sâmbata, pentru ca avem o echipa mai valoroasa. De la venirea profesorului Ion Marin echipa este în crestere, si mai avem nevoie de trei puncte pentru a încheia cu bine turul. U va veni sa se apere si va încerca sa ne prinda pe contre”, crede Filip.

„Iubesc FC Bihor”

Titular în ultimele trei partide la FC Bihor, Lazareanu se asteapta la un tratament neprietenesc al galeriei clujene, care si-a anuntat prezenta la Oradea. „De fiecare data când am jucat împotriva U Cluj am fost înjurat si facut în fel si chip de galeria Clujului. Ma astept si acum la un astfel de tratament. Sunt imun la scandarile lor, care doar au darul sa ma întarâte. Nu stiu ce au cu mine si cu tatal meu, dar cred ca cineva îi provoaca împotriva noastra. Stiu doar ca adevaratii suporteri ne respecta si pe mine, si pe tata”, povesteste portarul.

Lazareanu se considera profesionist adevarat: „U Cluj este prima mea dragoste, dar echipa pe care o iubesc acum si vreau sa câstige este FC Bihor. Sunt profesionist si trag pentru clubul care ma plateste. Nu mai e loc de sentimentalisme si povesti”, spune hotarât Filip.

Pe urmele tatalui

Filip obisnuia sa asiste la meciurile jucate de tatal sau la FC Bihor în anii ’80. „Aveam cinci-sase ani si stateam în spatele portii. Îmi aduc aminte si de acel meci din 1989 când Steaua a câstigat la Oradea cu 3-2, dupa ce arbitrul a prelungit meciul cu zece minute. Nu pot uita nici imaginea cu Muzsnay, care îi tragea la poarta tatalui meu având în spate un sac cu nisip”, spune Lazareanu jr.

Visul sau este sa joace, ca si tatal sau, cu FC Bihor în Divizia A. „Îmi doresc ca la finele campionatului sa sarbatorim promovarea”, spune Filip, care este absolvent al Facultatii de Sport si student în anul I la Drept.

Revedere cu Grozavu

Lazareanu se va confrunta cu antrenorul sau din sezonul trecut, Leo Grozavu, dar si cu prietenii sai Jula sau Dobrau. „Grozavu este omul care a avut încredere în mine de la început, la Zalau. Am aparat în aproape toate meciurile si nu i-am înselat asteptarile. Sâmbata vom fi adversari, la fel ca si cu prietenii Jula si Dobrau. Nu voi ezita sa le trag un pumn în cap la vreun duel aerian în careul meu”, spune Filip.

Teodor Biris