Suntem judeţul fără cinematografe

Suntem judeţul fără cinematografe
Ultimul cinematograf din judeţul Hunedoara a fost închis oficial miercuri după-amiază. 

Începând de astăzi, judeţul nostru a rămas fără cinematografe. Ultimele două, „Patria” Deva şi „Falcăra” Hunedoara (care funcţiona, de fapt, doar în week-end), au fost închise.

La nivel de ţară, cu începere de la 1 februarie, s-a luat decizia închiderii a nouă cinematografe, printre care şi Cinema „Patria” din Deva, angajaţii instituţiei intrând în şomaj tehnic „pentru două luni”.

Măsura a fost luată la nivel naţional, de RADEF România Film în urma aprobării de către Guvern, printr-o ordonanţă de urgenţă, a procesului de privatizare a sălilor de cinema. Strategia-cadru de privatizare cuprinde două variante: vânzarea directă către utilizatorii actuali, dacă aceştia îndeplinesc condiţiile legale,sau vânzarea prin licitaţie.

Cinematografele din administrarea RADEF vor fi vândute în două etape. Într-o primă fază activele vor fi vândute către utilizatorii actuali, prin negociere directă cu locatarii sau asociaţii, doar dacă au efectuat investiţii de peste 15% din valoarea activelor utilizate, au respectat clauzele contractuale, şi nu au avut restanţe la plata chiriei în ultimele şase luni. Vânzarea către utilizatorii actuali se va face cu preluarea salariaţilor.

După cumpărare, utilizatorii actuali care efectuează şi activitate de exploatare film vor avea obligaţia continuării proiecţiei cinematografice, pe o perioadă de minimum zece ani. În a doua etapă, se vor vinde celelalte active aflate în administrarea RADEF prin licitaţie publică cu strigare. În acest caz sunt vizate atât sălile de cinema închise în momentul de faţă, cât şi cele în care utilizatorii actuali nu îndeplinesc condiţiile pentru cumpărarea acestora sau nu doresc să le cumpere. Sumele obţinute din vânzarea cinematografelor vor merge la bugetul de stat.

Sanda Bocăniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !