Supăraţi că nu sunt lăsaţi să chiulească

37Comentarii
Supăraţi că nu sunt lăsaţi să chiulească
ORADEA -  Acţiunea întreprinsă ieri de poliţiştii de Proximitate în câteva din barurile şi cluburile de internet orădene, pe linia absenteismului şcolar, a declanşat o serie de păreri pro şi contra acţiunii pe forumul www.bihon.ro.

Marţi poliţiştii au găsit nu mai puţin de 20 de liceeni, care în loc să fie la şcoală stăteau la un pahar de suc sau se jucau pe calculator. Ei au fost identificaţi de poliţişti, datele lor urmând să fie comunicate instituţiilor de învăţământ de care aparţin.

Înştiinţările poliţiştilor sunt apoi transmise de către şcoli părinţilor şi sunt contorizate, putând atrage scăderea notei la purtare.

Câteva dintre părerile exprimate pe forum iau apărarea elevilor care chiulesc de la şcoală recomandându-le poliţiştilor să se ocupe de alte probleme: „Cred că nu mai au ce muncă să le dea şi la agenţii de proximitate.

Nu e un lucru rău, că îi verifică pe elevi, dar şi până nu au fost cluburile de internet mergeau altundeva, aşa că fix pix. Ce rezolvă că-i găseşte că-s absenţi de la şcoală şi le zice la părinţi? Care-i faza? Asta poate face oricine, în fine se întâmplă mult mai multe noaptea pe lângă parcuri şi alte cluburi. Să chiulească, ei nu vor avea un viitor sau poate cine ştie vor avea, cumpărat pe bani de către părinţi”, crede Corina, cory25red@yahoo.com.

„Ţin să mulţumesc pe această cale Poliţiei Române şi Ministerului de Interne şi celui de Justiţie pentru minunata strategie de a îndruma tineretul nostru – mândra sămânţă a viitorului nostru – spre orele de la şcoală.

Mulţumesc în special pentru faptul că vă doare în dos câte seringi îşi bagă în vene şi câte pungi inspiră după ore. Jos cu absenţele, trăiască viitorul strălucit”, spune cu ironie seth.

Sunt însă şi păreri care laudă acţiunea poliţiştilor şi care îi îndeamnă să le întreprindă mai des.

„Dacă aşa gândesc românii… eu zic să emigrăm toţi… E o acţiune lăudabilă cea a poliţiştilor de proximitate, din punctul meu de vedere. Dar cei care şi-au scris părerea sunt probabil tot elevi… şi e normal să nu le convină faptul că autorităţile doresc să facă puţină ordine în viaţă dezordonată pe care aceşti copii o duc.

Sigur că sunt şi alte priorităţi însă e destul de important ca tânărul care se formează în ziua de azi să devină un om responsabil! Vai şi amar de tinerii din ziua de azi, şi când spun tineri mă refer la cei cu vârsta până în 18 ani!”, scrie blue_wish13@yahoo.com.

Ovidiu Morcan37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor