Supăraţi pe taxele prea mari

1Comentariu
ORADEA – De ce să plătim noi taxe şi impozite cu 20% mai mari, numai pentru că trăim în Oradea, iar străzile şi zonele zero sunt impracticabile? Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun reprezentanţii Patronatului din Industrie, Servicii şi Comerţ (PISC), după ce au analizat proiectul de buget prin care Consiliul Local (CL) propune taxe şi impozite care ating pragul maximal admis de HG nr. 1.541/2006.

„Cuantumul taxelor şi impozitelor locale depăşeşte cu mult nivelul ratei de inflaţie prognozat pentru anul 2007”, spune Valentin Ionescu, preşedintele PISC. Considerând că aprobarea acestor taxe şi impozite ar face un deserviciu oraşului, prin descurajarea investiţiilor, staff-ul PISC invită agenţii economici la o dezbatere publică, pentru a găsi o soluţie la această problemă. „Conform informaţiilor pe care le deţinem, care deşi publice, nu au fost publicate pe site-ul Primăriei, suntem unul dintre oraşele cu cel mai mare nivel de taxe şi impozite, dar şi cel mai conştiincios contribuabil, ca respectare a termenelor de plată a datoriilor către buget”, atrage atenţia Ioan Popa Baciu, director executiv PISC.

Dezavantajaţi

În opinia conducerii PISC, Oradea nu este atractivă pentru investitori, din cauza taxelor şi impozitelor deosebit de ridicate. Făcând referire la plasarea oraşului Oradea pe locul cinci în topul Capital, Valentin Ionescu a atras atenţia că în acest caz s-a ţinut cont de criterii puţin relevante, cum ar fi apropierea de o grădină zoologică, sau de graniţa cu UE. Reprezentanţii PISC sunt nemulţimiţi şi de faptul că patronatele nu au fost consultate în elaborarea proiectului de buget.

„Am vrea să ştim care sunt direcţiile de acţiune şi politicile economice cu impact direct sau indirect în dezvoltarea mediului de afaceri local”, conchide Ioan Popa Baciu. Agenţii economomici interesaţi sunt aşteptaţi miercuri la dezbaterea publică. Aceasta va avea loc în sala mare a Primăriei, începând cu ora 14:00.

Claudia Curta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor