Super-crapi eliberaţi la Leş

5Comentarii
Super-crapi eliberaţi la Leş
LES – Două tone de crapi de peste două kilograme, inclusiv amur de cinci kilograme, au fost strămutaţi joi dimineaţă din crescătoria de la Cefa în acumularea Leş. Contracost.  Video

Popularea a fost operată de Clubul de Pescari (CP) Oradea din cadrul AJVPS Bihor, ea deschizând şi „sezonul” de prohibiţie pe balta Leş până pe 7 iunie. „Foarte bine că se populează, că prindem mai mult somn pitic”, a spus unul dintre pescarii care au fost invitaţi să-şi strângă uneltele la venirea dubei cu bazinele forfotind de peşti.

Apoi, lucrătorii AJVPS s-au grăbit să elibereze crapii pentru a le reduce stresul la minim. Chiar şi aşa, câţiva dolofani cu „sistemul de navigare” deranjat au trebuit direcţionaţi spre larg întrucât se încăpăţănau să înoate înapoi spre mal.

Acţiunea a fost supervizată de inspectorul piscicol responsabil pe judeţele Bihor şi Arad. „Două-trei zile după eliberare nu mănâncă pentru că sunt stresaţi, oricum şi apa fiind prea rece. Iar când îşi vor reveni, dat fiind că sunt destul de mari, vor începe ritualul de reproducere. A fost ales momentul optim pentru populare”, ne-a spus ing. Luminiţa Dumitran de la Compania Piscicolă.

„Populăm în fiecare primăvară acumularea de la Leş. În urmă cu două zile s-au populat cu păstrăvi şi barajele Lugaş şi Tileagd. Probiţia începe la Leş mai devreme cu două zile şi va dura până în 7 iunie. În această perioadă se va putea pescui doar la ştiucă cu montură artificială. Totodată, de la 1 mai se deschide sezonul de pescuit la păstrăv indigen, coregon şi fântânel iar din 30 mai la păstrăv curcubeu şi lipan.”, precizează Gabriel Jurj, secretarul CP Oradea. Cu această ocazie se mai anunţă Adunarea Generală a Delegaţiilor din cadrul CP Oradea pe 11 aprilie, de la ora 18:00, la sediul AJVPS Bihor din Oradea.

Mai reamintim că anul trecut CP Oradea a populat cu crapi de 2-3 kg şi Crişul Repede, între podurile Dacia şi Ferdinand respectiv în zona Podului de Pontoane.

Cristian Horgos5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor