Super-expediţii pe tapet

Zeci de împatimiti ai muntelui si ai sporturilor extreme au luat parte în acest week-end la gala video „Expeditia – Chemarea în necunoscut”. Organizata de Asociatia ProExpedition în colaborare cu Muzeul Tarii Crisurilor, actiunea si-a propus sa prezinte publicului oradean imagini si comentarii inedite din expeditiile alpine, speologice si nautice românesti.

Prezentarea a debutat vineri cu expunerea aventurii pe care a trait-o, anul acesta, în Papua, oradeanul Tudor Marin din cadrul Federatiei Române de Speologie.
A urmat Cristian Maghiar, presedintele ProExpedition România, care a relatat experienta sa din cadrul expeditiei Matterhorn.


Tot Cristian Maghiar a fost cel care a deschis cea de-a doua zi a manifestarii gazduite la Muzeul Tarii Crisurilor cu incursiunea din Caucaz. Foarte captivanta a fost prezentarea expeditiei din Himalaya de catre speologii clujeni. Au fost aratate apoi si câteva imagini din cadrul expeditiei K2.


Ziua de duminica a fost dedicata sporturilor extreme. Rafting în România si Dusi cu pluta – aventuri nautice au stârnit interesul iubitorilor de aer curat, ape repezi si adrenalina.

Simona Drimbau