Supermarket în locul Pieţei Ioşia

13Comentarii
Supermarket în locul Pieţei Ioşia
Piaţa Ioşia va fi reconstruită pe o suprafaţă redusă, în partea de nord a actualului amplasament.

În locul actualei Pieţe Ioşia va fi construit un supermarket. Piaţa va fi dezafectată, urmând să fie reconstruită o nouă piaţă agroalimentară pe o suprafaţă mai mică, în zona unde se sacrificau mieii de Paşti.

Consilierii locali au aprobat în şedinţa de miercuri Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui magazin comercial şi a unei pieţe agroalimentare cu locuri de parcare alei şi platforme carosabile.

Conform notei de fundamentare semnată de directorul general al RAPAS şi directorul tehnic, Romulus Cosma, respectiv Bimbó Tibor, se precizează că „În ultima perioadă activitatea comercială din piaţă este în descreştere, având un grad mediu de ocupare de 25% – 35%. Pentru rentabilizare credem că ar fi benefică restrângerea activităţii pe o suprafaţă de 1.200 – 1.300 mp”.

Magazin şi piaţă nouă

În cele din urmă s-a hotărât ca noua piaţă să fie construită pe o suprafaţă de 1.609 mp. Tot miercuri, consilierii locali au aprobat caietul de sarcini pentru organizarea licitaţiei publice de vânzare a terenului în suprafaţă de 3.777 mp, pe care sunt construite cele 18 spaţii comerciale, birourile, piaţa de legume-fructe, bazarul şi gardul împrejmuitor. Preţul de pornire al licitaţiei este de 198 de euro/mp fără TVA. Sarcina desfiinţări constructiilor îi revine cumpărătorului.

De asemenea, conform Hotărârii Consiliului Local, cumpărătorul terenului pentru construirea magazinului, are obligaţia să realizeze investiţia şi să elaboreze proiectul tehnic pentru autorizarea şi execuţia pieţei agroalimentare. Termenul de începere a lucrărilor construcţiei este de un an de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

Pentru buna funcţionare a spaţiului comercial s-a propus amenajarea a 64 de locuri de parcare dintre care 14 vor reveni pieţei agroalimentare. Noua piaţă agroalimentară va include: birouri administrative, grup sanitar, spaţii comerciale, hală de carne – punct de sacrificare miei, hală de lactate, cameră cântare, platformă produse sezoniere şi zona legume-fructe.

Vânzătorii din piaţa Ioşia şi cei care au spaţii comerciale sunt îngrijoraţi de ce se va întâmpla cu ei. Unii îşi câştigă existenţa pentru ei şi pentru familii doar din piaţă. Romulus Cosma îi asigură că până la finalizarea noii pieţe, comercianţii de legume-fructe vor fi mutaţi în celelalte pieţe. Mai greu va fi cu cei care au spaţii comerciale. „Aceştia vor putea participa la licitaţie pentru spaţiile care vor fi construite în noua piaţă”, a precizat administratorul RAPAS. Printre cei interesaţi de achiziţia pieţei sunt Billa, Plus Discount şi chiar Gheorghe Mudura, patronul Lotus Center.

Dan Birta

Piaţa Ioşia scoasă la licitaţie13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor