Supra-parcare in stand-by

25Comentarii
Supra-parcare in stand-by
Primăria Oradea îşi menţine ambiţia de a atrage un partener privat care să ridice parcarea.

Primăria a organizat recent o licitaţie publică în vederea selectării unui investitor care să se asocieze cu Consiliul Local Oradea pentru realizarea unei parcari multietajate pe strada Tribunalului, în locul fostului Spital de Infecţioase.

Întrucât lucrarea nu a atras niciun constructor până la termenul limită, Primăria, prin Administraţia Imobiliară Oradea, a modificat caietul de sarcini în vederea unei noi licitaţii.

„În urma modificării caietului de sarcini, termenul asocierii s-a redus de la 10 la 5 ani, iar plata chiriei imobilului va fi până în suma de 1.650.000 euro/an. Totodată, s-a redus termenul de elaborare a proiectului la o lună, iar termenul de execuţie a lucrărilor va fi de maxim 18 luni”, mai informează municipalitatea.

Noul caiet de sarcini va fi supus votului Consiliului Local, luna aceasta, în şedinţă extraordinară, urmând şi noua licitaţie.

Nerentabilă, dar necesară

Lucrarea este evaluată la peste cinci milioane de euro.

Iniţial, Primăria vroia să returneze constructorului investiţia, plus profitul, în zece rate anuale de câte 600.000 de euro.

Pentru a face mai tentantă lucrarea, acum edilii sunt dispuşi să returneze banii în rate mai mari şi într-o perioadă mai scurtă de timp.

Conform proiectului, parcarea au urma să aibă 460 de locuri pentru autoturisme. Astfel că pentru a acoperi o rată anuală de circa 1,2 milioane de euro, municipalitatea ar trebui să încaseze, în medie, 70 de euro pe zi pentru fiecare loc de parcare. Şi aceasta fără a mai socoti cheltuielile de administrare…

Evident, asemenea încasări sunt imposibile astfel că recuperarea investiţiei se va întinde pe mai multe cincinale.

Taguri: ,


25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor