Supra-parcări sub-licitate

3Comentarii
Supra-parcări sub-licitate
După trei licitaţii fără rezultat, municipalitatea oferă garanţii suplimentare pentru a atrage investitori.

Primăria Oradea anunţă pentru 1 iulie o nouă rundă de licitaţie în vederea asocierii pentru construcţia de parcărisupraetajate în strada Independenţei, în spatele Tribunalului, pe Braşovului şi în curtea interioară a Primăriei.

Cum la primele trei licitaţii pentru parcarea de pe strada Independenţei nu s-a prezentat niciun investitor privat interesat să se asocieze cu municipalitatea, Executivul Primăriei a propus iar Consiliul Local a votat în şedinţa din luna mai o măsură suplimentară pentru garantarea investiţiei de ordinul milioanelor de euro.

Astfel, investitorul va avea dreptul să ridice de pe domeniul public autovehiculele parcate neregulamentar în zona aferentă parcării supraetajate, fapt menţionat şi în caietul de sarcini.

Municipalitatea se mai obligă să reducă cu 20% numărul locurilor de parcare pe o rază de 300 de metri faţă de parking pentru ca investitorul să poată avea certitudinea că îşi va recupera investiţia. În plus, municipalitatea garantează că va taxa parcările la sol la un preţ cel puţin egal cu cel din parcările supraterane. Contractul de asociere dintre cele două părţi se va încheia pentru 50 de ani iar la 20 de ani de la data încheierii contractului investitorul va avea dreptul de a achiziţiona terenul la preţul pieţei de la acea dată.

Milioane de euro

„Din cauza crizei, municipalitatea nu a găsit până acum parteneri viabili. Costul de construcţie a unui metru pătrat de parcare supraterană este cam de 300 de euro iar un singur loc de parcare necesită 25 metri pătraţi. Astfel, o parcare cu 600 de locuri costă în jur de 4,5 milioane de euro”, a explicat primarul Ilie Bolojan înainte de votul din Consiliul Local.

Edilul-şef a mai anunţat că dacă nici noile garanţii nu vor atrage investitori, Primăria va construi o parcare supra-terană din fonduri proprii, inclusiv din încasările Serviciului Parcări.

C.H.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor