Supãraţi pe proiectul de buget 2007

ORADEA – Dacã se aprobã proiectul, taxele şi impozitele din 2007 vor atinge limita maximã admisã de Guvern. De ce sã plãtim noi taxe şi impozite cu 20% mai mari, numai pentru cã trãim în Oradea şi strãzile şi zonele zero sunt impracticabile?

Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun reprezentanţii Patronatului din Industrie, Servicii şi Comerţ (PISC), dupã ce au analizat proiectul de buget prin care Consiliul Local (CL) propune taxe şi impozite care ating pragul maximal admis de HG 1541/2006.

„Cuantumul taxelor şi impozitelor locale depãşeşte cu mult nivelul ratei de inflaţie prognozat pentru anul 2007”, spune Valentin Ionescu, preşedintele PISC. Considerând cã aprobarea acestor taxe şi impozite ar face un defavor oraşului, prin descurajarea investiţiilor, staff-ul PISC invitã agenţii economici la o dezbatere publicã, pentru a gãsi o soluţie la aceastã problemã. „Conform informaţiilor pe care le deţinem, care deşi publice, nu au fost publicate pe site-ul Primãriei, suntem unul dintre oraşele cu cel mai mare nivel de taxe şi impozite, dar şi cel mai conştiincios contribuabil, ca respectare a termenelor de platã a datoriilor cãtre buget”, atrage atenţia Ioan Popa Baciu, director executiv PISC.

Investitorii, dezavantajaţi

În opinia conducerii PISC, Oradea nu este atractivã pentru investitori, din cauza taxelor şi impozitelor deosebit de ridicate. Fãcând referire la plasarea oraşului Oradea pe locul cinci în topul Capital, Valentin Ionescu a atras atenţia cã în acest caz s-a ţinut de cont de criterii puţin relevante, cum ar fi apropierea de o grãdinã zoologicã, sau de graniţa cu UE. Reprezentanţii PISC sunt nemulţimiţi şi de faptul cã patronatele nu au fost consultate în elaborarea proiectului de buget. „Am vrea sã ştim care sunt direcţiile de acţiune şi politicile economice cu impact direct sau indirect în dezvoltarea mediului de afaceri local”, conchide Ioan Popa Baciu. Agenţii economomici interesaţi sunt aşteptaţi miercuri la dezbaterea publicã. Aceasta va avea loc în Sala Mare a Primãriei, începând cu orele 14.00.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase