Suprize incitante la Teatrul de Stat

Suprize incitante la Teatrul de Stat
Teatrul de Stat îşi va redeschide porţile în 25 septembrie, când orădenii se vor întâlni cu Maia Morgenstern.

După 4 ani de renovări complete, clădirea Teatrului orădean şi-a regăsit în 2011 întreaga splendoare şi farmecul de altădată. Până la începerea noii stagiuni, clădirea Teatrului va putea fi vizitată în grupuri de minim 5 persoane, instituţia punând la dispoziţie un ghid.

„În luna iulie, intrarea în Teatrul de Stat va fi gratuită, din august, însă, se va percepe o taxă de 5 lei/persoană. Şedinţele foto din interiorul Teatrului vor fi de asemenea taxate în felul următor: 500 lei pentru o oră, 250 lei pentru 30 de minute (durata minimă de închiriere a spaţiului). Sala Mare a Teatrului va putea fi închiriată pentru evenimente festive la preţul de 1.500 RON pe oră, respectiv 1.000 RON pe oră pentru activităţi culturale”, a anunţat Daniel Vulcu, directorul de la Teatrul de Stat.

Deschidere oficială la Teatrul de Stat Oradea

Redeschiderea Teatrului, programată pentru 25 septembrie, va coincide cu alte două evenimente culturale de excepţie: spectacolul de inaugurare a stagiunii 2011-2012 şi debutul celei de-a şaptesprezecea ediţii a Festivalului de Teatru Scurt.

Adaptare după povestirea lui Shalom Alehem, „Scripcarul pe acoperiş” este unul din musicalurile cele mai de succes din toate timpurile.

În 25 septembrie, „Scripcarul pe acoperiş” va fi prezentat la Oradea cu o distribuţie excepţională, incluzând-o pe binecunoscuta actriţă Maia Morgenstern într-unul din rolurile principale. Alături de distribuţia foarte numeroasă, pe scenă vor evolua membrii formaţiei Hakeshet Klezmer Band a Comunităţii Evreieşti din Oradea şi dansatori ai Ansamblului „Crişana”. Povestea evreilor din Rusia ţaristă a anilor 1900 prinde viaţă la Oradea într-o montare grandioasă şi dinamică, în care artele scenice se împletesc armonios.

În continuarea tradiţiei reluate anul trecut, Teatrul Oradea va organiza în perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2011 cea de-a XVII-a ediţie a Festivalul de Teatru Scurt, în agenda căruia figurează spectacole ale unor trupe de valoare de la teatre precum: „Nottara”, Teatrul de Comedie Bucureşti, „Odeon”, „Ţăndărică”, Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ, Teatrul „I.D. Sârbu” Petroşani, precum şi trupe de teatru din Ungaria, Italia, Slovacia şi Turcia.

Musai un teatru maghiar in Oradea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !