Suprize, suprize! Dascălii primesc tichetele

ORADEA - Pentru dascălii orădeni Moş Crăciun va veni abia la finele lunii februarie. Acesta le va aduce tichetele cadou pe care trebuiau să le primească în preajma sărbătorilor de iarnă, dar care din lipsă de fonduri nu le-au mai fost acordate.

Decizia de a le da a fost luată în cursul acestei săptămâni în cadrul unei întâlniri dintre primarul interimar Mihai Groza, directorul de economii al instituţiei, Emilian Sala şi inspectorul şcolar general Liliana Antonescu, respectiv Ioan Ţenţ, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLÎ) Bihor. „În cele din urmă, colegii din municipiu vor primi tichetele cadou pe ultima sărbătoare din 2007 şi integral pe 2008.

Având în vedere că sumele aferente tichetelor nu au fost prevăzute în bugetul pe 2007, nu am putut trage la răspundere autorităţile locale pentru că nu au le-au acordat. Legea a fost de partea lor. E foarte bine că le dau acum, însă eu cred că şi-au dat seama că este an electoral şi că vor mai avea nevoie de nenorociţii de dascăli”, spune Ioan Ţenţ, preşedintele SLÎ Bihor.

Aproximativ 8.000 de dascăli au dreptul de a primi acest cadou. Astfel, fiecare ar trebui să primească 7 tichete în valoare de 50 lei/tichet. Tichetele se vor acorda cu ocazia a 7 evenimente/sărbători ce vor avea loc în cursul anului, acestea fiind stabilite de Inspectoratul Şcolar şi biroul SLÎ.

Au oprit pichetarea

Şi reprezentanţii urbei au o scuză că nu au acordat tichetele atunci când trebuia. „Timpul a fost foarte scurt şi am vrut să-i tratăm unitar pe toţi dascălii. Mai mult de atât, tichetele acestea nu au fost incluse în bugetul pe 2008, deci, logic nu au fost bani. Dar acum, după ce vom stabili bugetul pe 2008 vom acorda atât tichetele pe 2007 cât şi o parte din cele pe 2008”, a declarat Emilian Sala, reprezentantul Primăriei.

Decizia de acorda tichetele a venit exact la timp, deoarece o mână de cadre didactice de la Şcoala Generală Ioan Bogdan din Oradea au fost în grevă japoneză încă de la începutul acestei săptămâni. Ieri la ora 14:00, protestatarii trebuiau să picheteze Primăria, însă au oprit acţiunea imediat ce au auzit că-şi vor primi tichetele. Vasile Lugojan, liderul de sindicat al dascălilor de la Ioan Bogdan a refuzat să mai vorbească cu presa pe această temă, lăsând secretara şcolii să lămurească problema.

Reamintim că înaintea sărbătorilor de iarnă, de tichetele cadou au beneficiat aproape toate cadrele didactice din judeţ, precum şi Şcolile Speciale şi Şcolile de Arte şi Meserii din Oradea, acestea de pe urmă fiind sub tutela Consiliului Judeţean.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !