Surpriză pentru șoferi! Parcări îngălbenite peste noapte

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
30Comentarii
Surpriză pentru șoferi! Parcări îngălbenite peste noapte
În jur de 200 de locuri de parcare au fost sau urmează să fie vopsite în galben pe patru străzi centrale din oraș, ca urmare a unei Dispoziții a primarului.

Locurile albe de parcare de pe Aleea Gojdu și strada Spiru Haret au fost îngălbenite, la începutul acestei săptămâni, pe durata minivacanței de Rusalii.
Paradoxal, ceea ce era regulamentar într-o zi pentru cei care și-au lăsat mașinile pe locurile albe, devenise demn de amendă în ziua următoare. Principalii nemulțumiți sunt cei care vin cu mașinile la serviciu, în imobilele din zonă, privați de ocazia de a folosi abonamentele pe care le-au cumpărat în avans, fără să cunoască planurile edililor de-a schimbe regimul zonei.

Trecerea de la statutul de parcări albe la parcări galbene s-a făcut prin dispoziția primarului și este motivată de faptul că locurile sunt ocupate de cei care vin cu mașinile la serviciu și nu mai rămâne spațiu pentru cei care vin în aceste zone cu treabă.
Cei care, spre exemplu, vin la muncă la Facultatea de Medicină sunt îndemnați să folosească locurile de parcare de pe platoul din Centrul Civic, mereu goale. Asta, desigur, până la începerea lucrărilor de reamenajare a acestei zone, când ar trebui, teoretic, terminată și parcarea de pe Independenței.

Cu începerea lucrărilor din Piața Unirii, și strada Moscovei s-a umplut de mașinile parcate de cei care vin la muncă în centru.
Dispoziția primarului referitoare la îngălbenire se mai referă și la locurile de pe străzile Castanilor, între Republicii și Bicazului, și Moscovei, unele dintre ele fiind în lucru chiar acum.

Conform regulamentului de parcări din Oradea, locurile galbene sunt de scurtă durată – adică pot fi ocupate pentru maxim două ore, pe bază de tichet de parcare.

În parcările de scurtă durată, autovehiculele au acces numai pe bază de tichete sau prin plata cu telefonul mobil. „În parcările de scurtă durată este interzisă parcarea pe bază de abonament lunar, trimestrial, semestrial şi anual sau pe bază de legitimaţii de parcare gratuită, excepţie făcând abonamentele pentru riverani şi autorizaţiile de parcare eliberate pentru autoturismele aparţinând instituţiilor publice de interes general nominalizate prin hotărârea consiliului local, care au sediul în zona parcării publice cu plată. În parcările de scurtă durată, autovehiculele aparţinând riveranilor persoane fizice vor putea staţiona pe toată durata programului de parcare pe baza abonamentelor de riveran eliberate de Serviciul Parcări pentru acea parcare fără rezervarea locurilor de parcare”, mai zice regulamentul.

Taguri: ,


30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor