Surprize, surprize pentru elevi în 2006

Surprize, surprize pentru elevi în 2006
Anul 2006 le aduce elevilor o grămadă de surprize care mai de care mai „tari” sau „naşpa”  în limbajul lor. Cea mai interesantă veste este că din acest an notele la contestaţii nu se mai rotunjesc.

Astfel, la contestaţiile testelor naţionale, puştanii vor primi atât cât li se va da, adică nota definitivă va fi nota obţinută în urma contestaţiei. Spre exemplu, dacă înaintea contestaţiei elevul a obţinut nota 4,50, iar după recorectare se dau 30 de sutimi în plus, atunci nota finală va fi 4,80 şi nu 5,00 cum era până acum.

 

Un singur examen

O noutate este şi pentru elevii care vor să înveţe în liceu la clasele intensive de limbi străine. Aceştia trebuie să dea un examen în primăvără, cu o lună înaintea testelor naţionale. Până acum situaţia era puţin cam diferită.

Elevii din clasele a VIII-a erau nevoiţi să susţină două examene pentru a intra la o clasă de limbi străine. Participau iniţial la testele naţionale, de trecere în clasa a IX-a, apoi dădeau probele de aptitudini printre care se numărau şi testele de limbă. Bobocii din liceu mai susţineau un examen de limbă pentru a fi repartizaţi pe clasele bilingve în funcţie de notele obţinute.

Din acest an calendarul examenului se schimbă. Probele de limbă şi de aptitudini se vor desfăşura mai devreme, respectiv prin luna mai. Rezultatele obţinute de elevi la probele de limbă se vor lua în calcul la repartizarea pe clasele intensive de limbi străine

 

Particularii în broşură

Surprizele nu se opresc aici. O altă schimbare face referire la broşura pentru admitere la liceu, unde sunt menţionate toate unităţile şcolare atât cele de stat cât şi cele particulare autorizate şi acreditate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Până acum, părinţii care doreau să-şi înscrie copii la o şcoală particulară nu puteau să introducă nici un cod, pentru că în broşură erau trecute doar liceele de stat.

 

Ioana Iuhas

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !