Sursă de venit pentru eliberaţi

Sursă de venit pentru eliberaţi
ORADEA - „Aş putea să mă angajez, deşi am fost închisă? Şi colegele nu ar avea o problemă să lucreze lângă cineva care a fost după gratii?”, au fost câteva dintre informaţiile cerute de Maria, una dintre persoanele din custodia penitenciarului orădean, în timpul vizitei de ieri la firma RER Ecologic Service, de pe strada Tudor Vladimirescu.

Administraţia penitenciarului a organizat vizita tocmai în ideea de a le prezenta femeilor şi minorilor privaţi de libertate o metodă prin care şi-ar putea câştiga existenţa după ce-şi ispăşesc pedepsele.
„Scopul vizitei este acela de a-i conştientiza pe minorii şi pe femeile pe care-i avem în custodie că este foarte important ca din perioada detenţiei să se gândească la un loc de muncă, un loc de muncă ce le poate asigura un venit pentru a-şi duce viaţa dincolo de câmpul infracţional”, a declarat Gabriel Ţica, purtător de cuvânt al penitenciarului din Oradea.
Gazdă a fost chiar Ioan Sărac, directorul firmei de salubritate, care le-a explicat celor prezenţi profilul firmei şi locurile de muncă pe care le-ar putea ocupa persoanele cu cazier. În plus, vizitatorii au avut prilejul de a face un tur al serelor pe care compania le deţine, unde li s-au prezentat răsadurile de flori şi pomi ce urmează a fi plantaţi pentru înfrumuseţarea urbei.
„Am mai avut angajate persoane care au săvârşit diferite abateri în timpul vieţii şi care au fost condamnate, deci avem o oarecare experienţă legată de acest aspect. Consider că există posibilitatea de a se reabilita”, a adăugat Ioan Sărac.
Mai notăm că RER Ecologic a fost aleasă pentru că angajează şi persoane cu slabă calificare, iar specificul locurilor de muncă nu oferă tentaţii de a încălca legea.

Sebastian Kovacs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase