Suspendaţi pe doi ani de FRB

3Comentarii
Török şi Stretea (echipament roşu) au făcut parte din naţionala de tineret
Török şi Stretea (echipament roşu) au făcut parte din naţionala de tineret

Suspendaţi pe doi ani de FRB

FR Baschet a decis sancţionarea tuturor componenţilor lotului naţional de tineret.

Oradea (G.N.) – Echipa naţională de baschet tineret a României s-a clasat pe ultimul loc la CE din Macedonia, pierzând toate meciurile disputate. În urma unui raport întocmit de directorul tehnic al lotului, Octavian Şerban, Biroul federal a decis suspendarea pe timp de doi ani din loturile naţionale, dar şi din Divizia A, a tuturor componenţilor lotului.

Probleme de atitudine

„Jucătorii au fost sancţionaţi nu pentru că echipa României a avut rezultate proaste, clasându-se pe locul 17, ci pentru atitudinea lor. Mai bine zis pentru lipsa lor de fair-play, pentru faptul că au ajuns să se bată în vestiar şi pentru lipsa totală de respect pentru competiţie şi baschet”, se arată în comunicatul FR Baschet, semnat de preşedintele Carmen Tocală.

Jucătorilor li se impută problemele de atitudine din timpul competiţiei, când au ajuns să se înjure, să se bată între ei, să comenteze deciziile arbitrilor şi chiar să manifeste lipsă de respect în timpul festivităţilor de intonare a imnurilor. În comunicatul FRB se mai specifică solicitarea ca toţi componenţii lotului de tineret să nu primească salarii de la cluburile lor de provenienţă nici în următoarele trei luni. Perioada exactă de suspendare pentru fiecare jucător în parte va fi stabilită în cadrul viitoarei şedinţe a Biroului federal.

Orădenii au fost OK

Lotul naţional a fost condus de antrenorul Veres Attila şi a avut în componenţă doi jucători de la CSM Oradea, Török Rollánd şi Máté Stretea. Tehnicianul lotului, Veres Attila, ne-a confirmat faptele specificate în comunicatul federaţiei. „Este adevărat, unii jucători au manifestat mari carenţe educaţionale. Tonul indisciplinei a fost dat în special de doi dintre jucători, Alexandru Vlad şi Marian Ararău, de la CSM Bucureşti, respectiv Asesoft Ploieşti. Problemele au apărut chiar de la primul meci şi s-au accentuat la următoarele. Spiritul de echipă a lipsit în totalitate, jucătorii parcă erau duşmani unii faţă de alţii şi nu colegi.

Din nefericire, nu am avut niciun fel de pârghie pentru a-i pune la punct, pentru a-i sancţiona. Urmează să întocmesc un raport despre cele întâmplate, pe care-l voi prezenta federaţiei”, ne-a declarat Veres Attila. Antrenorul orădean afirmă că Török şi Stretea nu s-au aflat printre jucătorii-problemă şi că nu există motive pentru ca ei să fie sancţionaţi. „Török şi Stretea nu au avut niciun fel de abateri. Török a jucat chiar foarte bine, fiind coşgeterul echipei. Nici el şi nici Stretea nu au pentru ce să fie suspendaţi de către federaţie”, a conchis antrenorul CSM Oradea.

Gavril Nuţiu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor