Suspiciuni la repartiţiile ANL

5Comentarii
Suspiciuni la repartiţiile ANL
Legea 15/2003 privind repartiţia gratuită de terenuri pentru tineri a rămas linie moartă după ce Primaria Oradeaa preferat în ultimii ani să vândă terenuri pentru a-şi petici bugetul iar cartierul de case „tinereşti” dinspre Oşorhei abia acum urmează să beneficieze de utilităţi.

Prin urmare, locuintele ANL au rămas principala facilitate imobiliară de care se pot bucura orădenii cu vârsta sub 35 de ani. Numărul de apartamente ANL este însă insuficient dacă notăm că pentru cele 78 de locuinţe finalizate pe bulevardul Decebal s-au depus peste 700 de solicitări. Iar cum chiria e mică şi condiţiile de răscumpărare sunt atractive, tentaţia a devenit mare. Fapt confirmat marţi şi de primarul Ilie Bolojan, care a reamintit că funcţionarii care au comis nereguli la punctarea dosarelor vor fi concediaţi.

Dat fiind scandalul de la repartiţiile ANL de pe bulevardul Ştefan cel Mare, primarul Oradiei a solicitat recent Corpului de Control al Prefecturii să verifice dacă s-au respectat punctajele stabilite prin hotărârile de Consiliu Local în spiritul Hotărârii de Guvern care reglementează criteriile de repartizare a apartamentelor ANL.

„În urma neregulilor constatate la controlul Prefecturii am dispus dispus refacerea listei de repartiţii pentru blocurile ANL de pe strada Decebal şi amânarea validării ei într-o şedinţă de Consiliu Locală ulterioară. Atât lista actuală a beneficiarilor cât şi cea finală vor fi făcute publice”, a declarat marţi Ilie Bolojan.

Vechime nedovedită

Principalele nereguli constatate sunt favorizarea solicitanţilor căsătoriţi, pentru care comisia de repartizare a acordat puncte ambilor soţi. De asemenea, o serie de dosare cu „fericiţi” beneficiari nu conţineau dovada privind vechimea cererii, criteriu care a punctat şi el.

Ierarhia actuală a solicitărilor a fost stabilită în urma analizei de către o comisie alcătuită din funcţionari de la Administraţia Imobiliară şi de la Administraţia Social-Comunitară Oradea. Directorul AIO nu a putut fi contactat telefonic pentru eventuale explicaţii.
Cristian Horgos5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor