Sute de localnici din Marghita au sărbătorit în stradă Ziua naţională.

1Comentariu
Foto J.B.
Foto J.B.
MARGHITA - Vremea frumoasă i-a scos afară pe marghiteni. Cu mic, cu mare, sute de oameni au participat la manifestările organizate cu prilejul zilei de 1 Decembrie de primarul Dorel Talpoş.

La eveniment au participat şi candidaţii la Parlament, Cristian Ile, Marcel Sas, care au lăsat de-o parte rivalităţile politice şi şi-au dat mâna prieteneşte. Nu acelaşi lucru se poate spune despre proaspătul deputat din zona Marghita, Cseke Atilla, originar chiar din Marghita, care nu a făcut act de prezenţă la manifestări. Guvernul României a fost reprezentat de subprefectul Traian Abrudan.

Remember

În speach-ul său, primarul Dorel Talpoş a ales să vorbească despre „memorabilele momente din 1918, care au făcut ca jertfa ostaşilor români în primul război mondial să nu fi fost zadarnică. Secolul XIX – denumit şi secolul naţiunilor – a adus în spaţiul românesc o nouă realitate, cea a naţiunii române, în cadrul căreia s-a cristalizat conştiinţa unităţii naţionale, a conştiinţei destinului comun – trecut, prezent şi viitor. Înfăptuirea statului naţional a permis naţiunii române să-şi pună în valoare energiile, capacităţile sale creatoare în slujba progresului economic al dezvoltării ştiinţei, învăţământului şi culturii”, a spus primarul de Marghita, Dorel Talpoş. Momentele artistice au fost îndelung aplaudate de asistenţă. Grupul de chitarişti condus de Veronica Demeter, un grup vocal de la Şcoala cu clasele I-VIII, dar şi un grup de dansatori, au oferit momente extrem de gustate de participanţi.

Veronica Bursasiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor