Sute de reclamaţii ale consumatorilor

1Comentariu
Sute de reclamaţii ale consumatorilor
Deva – Inspectorii au verificat atât distribuitorii de produse cât şi prestatorii de servicii, acţiunile de control vizând verificarea calităţii şi securităţii produselor şi serviciilor oferite consumatorilor.

Valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate de către inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara a fost de 827950 lei.

Totodată, au fost cercetate şi soluţionate un număr de 645 sesizări şi reclamaţii primite din partea consumatorilor. Valoarea totală a produselor depistate cu abateri în urma controalelor efectuate de către inspectorii O.P.C. Hunedoara a fost de circa 3 milioane de lei.

Produse expirate

Principalele abateri constatate la produsele şi serviciile verificate au fost: termen de valabilitate (data durabilităţii minimale) depăşit, neconformitatea parametrilor calitativi şi de securitate, lipsa elementelor de informare a consumatorilor, neafişarea preţului de vânzare/unitatea de produs, lipsa autorizaţiilor de funcţionare, neacordarea termenelor de garanţie legale, lipsa traducerii în limba română a informaţiilor, neafişarea denumirii firmei şi a orarului de funcţionare.

În urma acţiunilor de control efectuate de inspectorii O.P.C. Hunedoara, au fost încheiate 2320 procese verbale de constatare a contravenţiei, din care 45% la produsele alimentare, 39% la produsele nealimentare şi 16% la prestări servicii. Valoarea despăgubirilor către consumatori a fost de 77848 lei, această sumă reprezentând valoarea produselor înlocuite, contravaloarea achitată şi valoarea reparaţiilor efectuate pentru remedieri.

Clara Pâs1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor