Svabii banateni au inceput sarbatorile de Farsang

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Svabii banateni sarbatoresc
Svabii banateni sarbatoresc
Spectacole de dansuri populare germane, expoziții, Sărbătorea gogoșilor și Carnavalul culorilor sunt doar câteva dintre manifestările care se derulează în această perioadă în Banat. Forumul Democratic al Germanilor din Caraș Severin, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița și partenerii lor au început Fărșang 2013.

Tradiționalul carnaval șvăbesc Fasching a început în 26 ianuarie, la Reșița, cu Sărbătoarea tăițeilor pentru tineri și adulți. Iubitorii tradițiilor șvăbești trebuie să știe că programul continuă în 2 februarie, ora 13, la sediul Forumului German Nădrag cu un Program de Făşang și cu formaţia muzicală „Banater Bergland“ din Reşiţa.

Tot în aceeași zi, ora 15, la sediul Forumului German Bocşa are loc un Program de Făşang cu tinerii de la formaţia de dansuri populare germane „Prietenia” din Bocşa. Manifestările continuă în 7 februarie, ora 16,30, la galeria Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional, Reşiţa cu expoziţia „Carnavalul Culorilor” (ediţia a V-a), cu participarea cercurilor de pictură „Deutsche Kunst Reschitza” şi sculptură „Jakob Neubauer” ale Forumului German din Reşiţa.

De la ora 17,30, Grădiniţa cu program prelungit nr. 9, Reşiţa va avea un program de Făşang cu copii ai secţiei germane a Grădiniţei cu program prelungit nr. 9.

În 8 februarie, orele 8,30 – 11,00, la Liceul Teoretic „Diaconovici – Tietz” Reşiţa, Sala festivă „Jean Monnet“ va avea loc Carnavalul elevilor din clasele I B (prof. Gabriela Bocean) și IV B (inst. Constanța Bugariu), iar între orele 17,00 – 19,00,în aceeași locație este programat Carnavalul elevilor din clasele II B (înv. Ramona Berar), III A (înv. Paraschiva Crețan), III B (înv. Yvonne Christa Demenyi) și IV A (prof. Loredana Kilvanya).

În 9 februarie, ora 11,00, la sediul Centrului Social „Frédéric Ozanam” Reşiţa este anunțat un Program de Făşang cu copii ai secţiei germane a Grădiniţei cu Program Prelungit „Semenic” și cu copiii vincenţieni din Reşiţa, iar de la ora 19,00, în Reşiţa, Restaurantul „Duşan şi Fiul”, Calea Lupacului, va găzdui Tradiţionalul bal mascat de Făşang.

În 11 februarie, ora 17, sediul Forumului German (Reşiţa, str. Oituzului nr. 6) este locația pentru Sărbătoarea gogoşilor pentru tineri și tot în aceeași zi, ora 18,00, la sediul Forumului German Dognecea va avea loc un program de Făşang cu formaţia muzicală „Banater Bergland“ din Reşiţa. Ultima zi de manifestări, 12 februarie, de la ora 15,30, la sediul Forumului German (Reşiţa, str. Oituzului nr. 6) are loc ultima manifestare de Făşang: Sărbătoarea gogoşilor pentru adulţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !