Szabo: UDMR va plati amenda

1Comentariu
Szabo: UDMR va plati amenda
Liderul UDMR Bihor nu consideră că Uniunea a greşit prea tare neaşteptând autorizaţia de construcţie.

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, este iniţiatorul amenajării statuii în memoria Clubului Atletic Oradea (Nagyvaradi Atletikai Club – în maghiară) în Parcul Brătianu. Ieri, Szabo ne-a declarat că UDMR Bihor va plăti amenda cu care i-a sancţionat Primăria pentru că au început să construiască fără autorizaţie de construcţie.

„Dacă nu s-a respectat ceva vom plăti. Dar nu cred că aceasta e cea mai mare problemă. Cel mai important lucru este că echipa de fotbal care a câştigat atât campionatul României cât şi cel al Ungariei va avea un monument al său. Acolo, în acel parc, CAO a jucat primul meci din istoria sa, în compania celor de la CFR Cluj. Astfel, se marchează momentul primului joc, printr-un simbol civilizat”, ne-a declarat liderul UDMR Bihor. Statuia va avea înscris pe soclu, în română şi maghiară, motivaţia amplasării monumentului în parc.

Jurnal bihorean l-a întrebat pe Szabo de ce totuşi UDMR a decis să comande începerea lucrărilor înainte să aibă toate actele în regulă? Mai cu seamă că formaţiunea maghiară face parte din Executivul administraţiei locale. „Dar aşa de greoi primeşti avizele… Statuia trebuia terminată în august, însă artistul plastic a trebuit să plece şi aşa s-a prelungit”, a motivat udemeristul, făcând abstracţie de puterea de decizie a UDMR din Primăria Oradea.

UDMR şi Tokes…

Szabo a negat faptul că iniţiativa UDMR ar fi de fapt o reacţie la cea a familiei Tokes, de a organiza un meci omagial, de gală, pe 13 noiembrie, în memoria CAO, pe Stadionul Iuliu Bodola. „Stadionul Bodola Gyula noi l-am botezat. Dacă domnul Tokes face ceva, asta e treaba lui. Eu-mi reglez programul după dumnealui”, a fost reacţia lui Szabo Odon…

C.C.

Statuie fara autorizatie in parcul Bratianu

Statuie fara autorizatie in parcul Bratianu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor