Tabără de creaţie religioasă

Tabără de creaţie religioasă
Episcopia Oradiei va organiza în perioada următoare a treia ediţie a taberei de creaţie religioasă: ,,Împreună să ne cunoaştem tradiţia şi valorile creştine’’.

Tabăra se va desfăşura pe două secţiuni corespunzătoare ciclurilor de vârstă a elevilor înscrişi: gimnaziu şi liceu. Astfel, în perioada 30 iunie – 6 iulie, la Mănăstirea Izbuc va alea loc tabăra de creaţie pentru elevii din ciclul gimnazial, iar în perioada 9-15 iulie, pentru elevi din ciclul liceal.

60 de elevi

,,Tabăra are ca scop familiarizarea tinerilor cu valorile spirituale şi culturale ale tradiţiei ortodoxe. 60 de elevi din şcolile şi liceele din Oradea au fost selectaţi pentru a participa la acest eveniment. Printre criteriile de selecţie au fost condiţia socială a elevilor, precum şi rezultatele obţinute la olimpiada şcolară de religie şi la concursul eparhial de oratorie creştină <<Crezul meu>>, organizat la nivelul întregii Patriarhii Române, cu prilejul anului omagial al Crezului Ortodox’’, a declarat părintele Cristian Rus, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

Program diversificat

Elevii vor avea parte de un program diversificat. În tabără, tinerii vor avea ocazia să participe la ateliere de lucru, respectiv pictură de icoane pe lemn şi sticlă, confecţionare de metanii, de cruciuliţe etc. Ei vor avea parte de asemenea şi de un program religios, cateheze, discuţii şi dezbateri pe diferite teme, excursii, drumeţii, vizionări de filme cu mesaj creştin şi activităţi sportive. Tot aici, tinerii vor avea şansa să se familiarizeze cu cântecele religioase.

,,Tabăra este organizată cu binecuvântarea Preasfinţitului Sofronie Drincec, episcopul Oradiei, de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Mânăstirea Izbuc. Tabăra se desfăşoară prin Fundaţia <<Ioan şi Veturia Candrea>> a Episcopiei Oradiei, mulţumită unui proiect finanţat de Episcopia Oradiei şi Consiliul Local al municipiului Oradea, proiect declarat câştigător în urma selecţiei de proiecte din sesiunea aprilie 2010’’, a mai spus părintele Cristian Rus.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !