Tabăra de vară a cercetaşilor bihoreni

Tabăra de vară a cercetaşilor bihoreni
Asociaţia Uniunea Cercetaşilor Bihoreni a organizat, pentru a V-a oară, tabăra de vară la care au participat mai mult de două sute de copii, din diferite părţi ale judeţului: Curtuişeni, Valea lui Mihai, Şimian, Sălacea, Otomani, Marghita, Cherechiu, Cheşereu, Sâniob, Cetariu, Tărcaia şi Uileacu de Beiuş.

Evenimentul, care a avut loc între 1 şi 5 iulie, a fost finanţat de Consiliul Judeţean Bihor, iar locaţia a fost asigurată de către Primăria Finiş.

Cupa, în Depresiunea Beiuşului

Prima zi a început cu construirea taberei, unde şi cei mai mici cercetaşi şi-au ridicat corturile singuri. Deschiderea oficială a început cu discursul preşedintelui Uniunii Cercetaşilor Bihoreni, Borsi Imre Loránt, şi a continuat cu urările de bun venit din partea viceprimarului Halász Ferenc în calitate de gazdă. Apoi li s-au prezentat cercetaşilor regulile taberei precizând, printre altele, că fiecare zi începe cu rugăciune şi gimnastică matinală, şi se termină tot cu rugăciune. În a doua zi a avut loc vizita reprezentanţilor Salvamont Bihor, Pintér István, director şi Nagy Iván salvamontist, care au ţinut un curs teoretic şi o prezentare practică despre modul de pregătire a unei excursii montane, precum şi despre asigurarea primului ajutor în caz de accident. În după-amiaza aceleaşi zile, cercetaşii au participat la diferite cursuri cu privire la meşteşuguri clasice. A treia zi, conducătorii taberei au organizat o drumeţie la cetatea Bela, apoi după-amiază participanţii au vizitat muzeul satului din Finiş. În a patra zi, rolul principal l-au avut diferite competiţii în cadrul cărora cele şapte echipe ale taberei s-au întrecut în cunoştiinţe teoretice, sportive şi jocuri.

În a cincea şi ultima zi a taberei a rămas în program doar alergare cu ştafetă şi adunarea de deşeuri din zonă, activităţi care de asemenea au adus puncte echipelor. Festivitatea de închidere a taberei a început cu discursul preşedintelui Borsi Imre Loránt, care a mulţumit pentru participarea activă a tuturor celor prezenţi, accentuând munca vicepreşedintelui Horváth Béla şi a conducătorilor de cercetaşi: Bodnár Petra, Munkácsi Zsombor, Széles Csilla, Gliga Judit, Seres Roland, Somogyi Imre, Gálik Gyula, Mező Ildikó, Egyed Csaba, Balog Emőke. În cele din urmă s-au anunţat câştigătorii cupei migratoare, adică echipa formată din cercetaşii din Tărcaia şi Uileacu de Beiuş. Astfel, cupa cercetaşilor bihoreni a ajuns în Depresiunea Beiuşului, unde va fi păstrată până la tabăra de vară din anul următor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !