Tabără de voluntariat în Apuseni

Tabără de voluntariat în Apuseni
BIHOR – Asociaţia „Gata Oricând” în parteneriat cu Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă-Bihor (CAPDD) şi Administraţia Parcului Natural Apuseni organizează a treia ediţie a „Taberei de voluntariat în Parcul Natural Apuseni”. Aceasta se va desfăşura în perioada 28 iulie -3 august, în zona platoului carstic Padiş din Parcul Natural Apuseni.

Educaţie ecologică

Scopul proiectului „Tabăra de voluntariat în Parcul Natural Apuseni” este dezvoltarea unui cadru pentru educarea şi implicarea activă a aproximativ 30 de studenţi din judetul Bihor în acţiuni de protecţie a mediului in zona Parcului Natural Apuseni.

Aceştia au luat deja parte la sesiuni de instruire susţinute de reprezentanţii CAPDD şi ai Administraţiei Parcului Natural Apuseni şi au primit materiale informative cu privire la regimul de protecţie aplicat, conform legii, în Parcul Apuseni.

Participanţii vor avea ocazia să vadă aplicarea acestor legi privind protejarea patrimoniului natural al zonei Apusenilor şi să-şi aducă contribuţia la o mai bună administrare a zonei.

Studenţii bihoreni vor fi implicaţi în activităţi de educaţie în natură, de construire a spiritului de echipă, pentru dezvoltarea abilităţilor de exprimare şi comunicare, de educaţie ecologică şi de voluntariat.

Tinerii vor aplica chestionare turiştilor din zonă, vor împărţi pliante informative, vor monta panouri despre Parcul Apuseni şi regulile de etică în natură aplicabile aici şi vor strânge informaţii pentru elaborarea unui studiu alternativ de dezvoltare a turismului responsabil în acest platou.

La fel ca în anii anteriori, participanţii la tabără vor lucra împreună cu membrii Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo Bihor, pentru schimbarea indicatoarelor de pe traseele turistice şi vor face de serviciu la Punctul de informare turistică ce functionează, din aceasta vara, la locul de campare Glăvoi.

Proiectul „Tabăra de voluntariat în Parcul Natural Apuseni” este sprijinit financiar de Autoritatea Naţională pentru Tineret.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !