Tabără la mare pentru studenţi

De Crina Dobocan
Tabără la mare pentru studenţi
Studenţii care au fost selectaţi în tabăra oferită de ANOSR trebuie să-şi confirme locurile.

Studenţii care au fost selectaţi în tabăra oferită de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) mai au la dispoziţia data de 4 august pentru confirmarea locului. Tabăra se va desfăşura în perioada 17 – 22 august, în staţiunea Vama Veche, la Complexul Club D’Or.

Pe lângă un sejur de 5 zile la malul mării, studenții care vor beneficia de un loc în această tabără organizată de ANOSR vor avea ocazia să participe și la o serie de activități și dezbateri în cadrul cărora se vor discuta problemele cu care se confruntă la ora actuală categoriile defavorizate de studenți din mediul educațional românesc. Beneficiarii unui loc în Tabăra ANOSR pentru studenţi se vor bucura de cazare şi masă gratuite pe toată perioada sejurului, precum şi transportul din localitatea de domiciliu până la Vama Veche şi retur.

,,Dat fiind faptul că, în ultimii ani, structurile care promovează voluntariatul în rândul studenților au primit locuri în taberele studențești de vară organizate anual de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), ANOSR a hotărât să atragă atenția asupra importanței sprijinirii studenților defavorizați și, în același timp, să se implice activ în acest sens, prin asumarea unor măsuri active de integrare în învățământul superior a acestor studenți. Astfel, ANOSR a decis, pentru al treilea an la rând, să ofere locurile de tabără pe care le-a primit de la MTS pentru studenții proveniți din categorii defavorizate!’’, şi-au justificat cei din ANOSR demersul.

Beneficiari

Tabăra se adresează studenţilor orfani de un părinte sau de ambii părinți, celor proveniţi din casele de copii sau plasament familial, studenţilor cu dizabilităţi, studenţilor ale căror familii înregistrează venituri scăzute, studenţii romi, dar şi cei proveniţi din mediul rural , dar care nu au beneficiat în acest an de un alt loc de tabără oferit de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Programul Naţional de Tabere Studenţeşti. O altă condiţie de selecţie a fost aceea ca participanţii să aibă până în 35 de ani.

,,Având în vedere numărul foarte mare de aplicaţii pe care le-am primit, am decis să suplimentăm numărul de locuri în tabără de la 50 la 83, adăugând încă 5 locuri în plus în perioada 17-22 august (55, în loc de 50) și organizând o nouă serie de tabără, cu 28 de locuri, în perioada 22-27 august, în aceeași locație. Toți participanții selectați trebuie să transmită un e-mail pe adresa office@anosr.ro prin care să confirme participarea în tabără până cel târziu la data de 04.08.2016’’, au anunţat reprezentanţii ANOSR.

Lista finală cu studenţii selectaţi va fi afişată în data de 5 august pe site-ul www.anosr.ro. ,,În cazul în care vor fi studenți care vor renunța la locul de tabără primit, vor fi contactați pentru a participa studenții de pe lista de așteptare, în funcție de punctajul obținut’’, mai precizează ANOSR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !