Tabără la Vâlcele, pentru dizabili

Tabără la Vâlcele, pentru dizabili
VALCELE - Şapte orădene cu probleme speciale au beneficiat în perioada 15-22 august de o tabără internaţională în localitatea Vâlcele, judeţul Covasna. Aici s-au întâlnit cu 150 de alte persoane cu dizabilităţi, din toată ţara şi din Ungaria.

A doua ediţie

Costurile de cazare, masă şi programul taberei au fost suportate din fondurile Serviciului de Ajutor Maltez din România.

„Serviciulde Ajutor Maltez are mai multe activităţi pentru persoanele cu nevoi speciale, printre care şi această tabără, aflată la a doua ediţie. Considerăm că este o iniţiativă binevenită pentru aceste persoane şi promitem continuarea acestei tradiţii”, a spus dr. Adalbert Foldes, reprezentantul Serviciului de Ajutor Maltez din România.

De selectarea persoanelor s-au ocupat Biroul de Asistenţă şi Consiliere pentru Persoanele cu Handicap, din cadrul Asociaţiei Caritas Catolica şi Asociaţia Deficienţilor Locomotori. De transportul acestora la Vâlcele s-a ocupat Administraţia Socială Comunitară Oradea.

„Am încercat să sprijinim aceste acţiuni, care este una din multele iniţiative ale dr. Foldes, în domeniul asistenţei şi protecţiei sociale. Mă bucur că avem o echipă de colegi cu suflet, care se implică în aceste programe”, a declarat Adina Madar, director ASCO.

Participanţii au avut parte de un program variat, ce a cuprins vizite în oraşul Sfântul Gheorghe, excursii la Lacul Sfânta Ana, călărie şi plimbări în aer liber.

„A fost foarte frumos, cei de acolo au fost foarte amabili cu noi, ne-au ajutat. Mă bucur că am putut merge şi eu şi sper să mai am această posibilitate”, spune Palfi Levente.

Unele persoane au fost în această tabără, pentru a doua oară.

„Am fost la mabele tabere şi nu am fost defel dezamăgită. nu ne-am plictisit, am avut parte de programe distractive”, spune Cortea Erzsebet.

 

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase