Tabără medievală pentru copii

De Crina Dobocan
Tabără medievală pentru copii
Înconjuraţi de munţi, de istorie şi de oameni cu suflet frumos, copiii vor descoperi principiile cavalerismului medieval.

Într-o lume în care oamenii sunt tot mai agitataţi şi mai grăbiţi, părinţii au ocazia să facă o schimbare. O schimbare de aer şi de timp care le va face bine tututor, mai ales copiilor lor. Medieval Praxis şi Asociaţia Antiqva din Braşov vor să le arate copiilor că se poate trăi şi altfel – fără calculator, smartphone-uri sau televizor şi fără supermarketuri.

Fără străzi aglomerate şi poluate, într-un loc în inima munţilor, un loc în care zgomotul claxoanelor este înlocuit de imaginea flamurilor medievale, de foşnetul copacilor, de voia bună şi de spiritul drept. Toate acestea vor fi posibile în Tabăra Medievală pentru copii organizată în comuna Fundata, satul Şirnea, din judeţul Braşov.

8tabara FOTO: tabaramedievalacopii.ro ©

,,Vom deschide pentru copii o poartă către alte timpuri, când existau idealuri înalte şi eroi adevăraţi. Prin jocuri, ateliere de creaţie, drumeţii, ei vor evada din lumea reală, transpunându-se pentru o săptămâna într-o lume de poveste. Aspiranţii cavaleri şi tinerele domniţe vor fi înconjuraţi de decoruri medievale şi vor primi costume corespunzatoare perioadei. Domniţele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici şi scuturi cu însemne heraldice’’, au anunţat organizatorii.

În lumea poveştilor

Aflată în al optulea an de funcționare, Tabăra medievală a făcut parte din vacanţa a peste 950 de copii. Organizată în mod tradițional în zona Culoarului Rucăr – Bran, Tabăra Medievală a fost pentru copii o experienţă specială, deopotrivă educativă şi recreativă. Acolo, copiii, sub o atentă supraveghere, au avut ocazia unică de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunându-se în lumea poveştilor, atât de familiară vârstei lor. Ei au avut parte şi de relaxare, învăţând ceva nou în fiecare zi şi făcându-şi o mulţime de prieteni.

Potrivit organizatorilor, fiecare zi de tabără constituie o nouă provocare pentru copii. Programul prevede atât activităţi în aer liber, cât şi activităţi de interior. Împărţiţi în echipe, copiii participă la ateliere, se întrec în turniruri medievale, învaţă să se joace şi îşi însuşesc valorile cavalerismului medieval luând parte la numeroase activități educative și creative (pictură și heraldică medievală, scrimă cu spada medievală, tir cu arcul, improvizație și teatru medieval).

Momentele de relaxare le vor gusta din plin în drumețiile din împrejurimi, excursiile istorice și în timpul serilor de tabără. Dedicarea și curiozitatea lor vor fi răsplătite la ceremonia de învestire din ultima zi de tabără. Părinţii care doresc să le ofere copiilor lor o vacanţă de neuitat în spaţiul încărcat de istorie al Ţării Bârsei şi Ţării Muscelului trebuie să ştie că tabăra se organizează şi în această lună, dar şi în prima parte a lunii septembrie. Detalii despre înscrieri şi tabără se pot găsi accesând www.tabaramedievalacopii.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !