Tabără pentru copii, în Apuseni

Tabără pentru copii, în Apuseni
LUNCA VISAGULUI – Uniunea Femeilor Bihor, prin programul „Copiii noştri”, derulează în această perioadă proiectul „Natura-prietena noastră”. În cadrul acestui proiectul, se desfăşoară o tabără de vară pentru tineri, la Lunca Vişagului, lângă Valea Drăganului. 35 de tineri beneficiază deja de ieşirea în natură.

„Tabăra cuprinde două etape: din 28 iulie până în 2 august şi din 2 august până în 9 august. Beneficiarii sunt 70 de copii din Bihor, de grădiniţă dar şi de liceu. Copiii sunt însoţiţi de cinci instructori, care se ocupă în permanenţă de ei”, spune Viorica Cherteş, membră a UFB.

Educaţie şi distracţie

Tabăra de vară este finanţată de Consiliul Judeţean, din fonduri nereambursabile. Copiii au fost aleşi de membrii UFB în colaborare cu şcolile din judeţ, în funcţie de rezultatele lor la învăţătură.

„Copiii vor putea face drumeţii, excursii şi vor avea parte de concursuri, de întreceri de sport şi de multă distracţie. Scopul acestei tabere este educaţia tinerilor pentru evaluarea frumuseţilor naturale ale zonei montane, şi anume Munţii Apuseni. De asemenea, se realizează o educaţie civică şi morală”, declară Mioriţa Săteanu, preşedintele UFB.

Uniunea Femeilor Bihor va organiza în lunile următoare o tabără internaţională, în parteneriat cu organizaţii similare din Debrecen. 25 de copii orfani, din cele două ţări, vor avea şansa să viziteze astfel Oradea şi cele mai frumoase atracţii turistice din Bihor.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !