Tabere pentru copiii cu probleme

Peste 180 de copii vor putea petrece o săptămână în munţii Apuseni, în localitatea Boga. Fundaţia Comunia din Oradea organizează gratuit, în perioada 31 iulie – 28 august, tabere pentru copiii marginalizaţi, orfani, cu dizabilităţi şi pentru cei proveniţi cu precădere din familii defavorizate din judeţul Bihor. Taberele Comunia se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani.

„Pentru că perioada copilăriei şi a adolescenţei este definitorie pentru formarea unor oameni de caracter, oameni integri care pot să devină un sprijin pentru societate suntem datori să le oferim ceea ce uneori părinţii nu pot să le ofere şi anume, o viziune pentru un viitor mai bun. Transformând vieţile acestor tineri, ei pot deveni parte în creşterea şi dezvoltarea societăţii”, a declarat Anca Suciu, coordonatoarea acestui proiect. Potrivit acesteia scopul taberei este oferirea unei experienţe unice pentru schimbarea vieţii acestor copii. Pe perioada taberei, copiii vor participa la seminarii şi consiliere psihologică.

Reintegrare în societate

„Dorim să îi ajutăm, oferindu-le o educaţie non-formală, prin care să îşi găsească direcţia în viaţa, o şansă care poate avea un impact deosebit asupra lor şi a familiilor din care provin şi chiar asupra societăţii, prin modul în care hotărâsc să-şi trăiască viaţa şi totodată posibilitatea reintegrării tinerilor cu probleme de comportament în familie şi societate”, a mai precizat Anca Suciu.

„Cheltuielile pentru un copil sunt de 300 de lei. Cei care doresc să sprijine un copil şi să facă parte din viitorul lui, poate să facă donaţii la sediul Fundaţiei Comunia, din strada Sf. Ladislau nr.7 sau online prin card debit/credit sau prin OP la Banca Unicredit Ţiriac Oradea, Cont: RO52BACX0000003007196000. Orădenii vor putea dona de asemenea diverse bunuri sau materiale pentru organizarea taberei”, a spus Anca Suciu.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !