Tabere sigure în Bihor

Tabere sigure în Bihor
ORADEA – În urma unui control realizat de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor a rezultat că taberele din judeţ sunt gata să-i primescă pe copii.

Acţiunea de control în taberele pentru tineret din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Tineret precum şi în cele particulare organizate de diferite fundaţii sau şcoli, existente pe raza judeţului Bihor, s-a desfăşurat în perioada 16-30 iunie. S-a urmărit în principal modul de respectare a prevederilor legale privind cazarea şi alimentaţia tinerilor. „Taberele particulare erau închise la data controlului iar cele din subordinea Autorităţii Naţionale Pentru Tineret aveau funcţionale doar două locaţi şi anume Hotelul Tineretului din Oradea şi cea din Şuncuiuş”, a precizat Cristiana Bigan şefa OJPC Bihor.

La control

În urma controlului inspectorii au constatat că în cea mai mare masură taberele sunt pregătite să-i primescă pe copii. Acestea stau bine în ceea ce priveşte spaţiile de cazare şi dimensionarea corespunzătoare a acestora. Doar la tabara de tineret din Şuncuiuş atât mobilierul cât şi mocheta din camere era degradată şi învechită. Nu s-au constatat abateri nici la blocul alimentar iar în ceea ce priveşte calitatea alimentelor s-a constatat că sunt respectate condiţiile de transport şi de depozitare a acestora. Există documente de provenienţă a alimentelor şi sunt respectate reţete de preparare.

Un alt aspect urmărit de inspectorii OJPC Bihor a fost cel legat de informarea clienţilor. „Singura abatere constatată a fost cea legată de faptul că la tabăra Oradea, Recepţia Hotelului Tineretului, nu era afişat la loc vizibil preţul pe cameră pe noapte”, a subliniat Bigan. În urma acestei acţiuni tematice au fost aplicate două sancţiuni contraventionale.

Simona Albinaru

0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !