Tăcere sfredelită de Mihaela Dindelegan

De Crina Dobocan
Fosta jurnalistă, Mihaela Dindelegan a lansat, miercuri, două noi volume de poezie.

Inspirate din viaţa personală, a copiilor sau din cotidian, poeziile Mihaelei, pline de metafore şi profunzime, transmit nu doar emoţii ci şi sfaturi practice şi pline de înţelepciune. Apărute la Editura Duran’s, cele două volume lansate „Sfredelind tăcerea” şi „Lumină în apus” vor putea fi găsite, la editura mamă, în chioşcurile de difuzare a presei şi în curând şi în librării.

„Am renunţat la tăcere şi am început să vorbesc foarte mult în scris. Este al XIII-lea şi al XIV-lea volum publicat şi lansat. Sunt cărţi de poezii cu idei oarecum complementare. Primul – «Sfredelind tăcerea», este destinat persoanelor mai rezervate, mai tăcute, mai timide, cărora le transmit curajul de a vorbi, de a se exprima, de a-şi spune trăirile lor interioare, în ciuda temerilor.

Cea de-a doua este o carte tot de poezii: «Lumină în apus». De data aceasta tratez, în versuri, aspecte ale vieţii mai tranşante, mai dure – aş putea spune, mai vizibile pentru toată lumea.

În general, mă inspiră viaţa. Cartea a doua am scris-o ca urmare a unei prietenii a unei fetiţe de trei ani. Ce m-a uimit la ea este inocenţa, cuminţenia, plăcerea de a sta de vorbă cu ea, de a te juca cu ea. În gândul ei nu există ură, nu există mânie, nu există răutate, nu există invidie. Ea nu se gândeşte la case şi averi sau la aspecte materialiste. Gândul meu şi dorinţa mea, pe care am transmis-o prin carte, este de a regăsi inocenţa copilăriei, de a regăsi această splendoare pe care copiii o au, dar la care am renunţat datorită grijilor, a temerilor şi a problemelor cu care zilnic ne confruntăm”, a mărturisit Mihaela Dindelegan, autoarea celor două volume de poezii lansate.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !