Talentele Şcolii Dacia, etalate de 1 Decembrie

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Talentele Şcolii Dacia, etalate de 1 Decembrie
Elevii Şcolii Dacia au sărbătorit în avans Ziua Naţională şi Ziua Şcolii. A intrat în tradiţia Şcolii Dacia ca de 1 Decembrie elevii să prezinte în faţa dascălilor şi a părinţilor momente artistice de toate genurile: muzică uşoară, muzică populară, muzică de cor, dans contemporan, balet clasic, acrobaţii.

Luni seara, Sala de Sport Mircea Nistreanu s-a animat de veselia copiilor gata să arate tuturor care e talentul lor artistic. Ca de fiecare dată, de la sărbătoare nu a lipsit profesorul Florian Hava, directorul Şcolii, dar nici ceilalţi profesori şi învăţători. În acest an, prezentatoarele evenimentului au fost Daria Creţ şi Paula Doboş din clasa a V-a C „Însufleţiţi de faptele măreţe din istoria neamului nostru, putem spune că rescriem azi o pagină de viaţă, de voinţă şi de iubire, prin acest program artistic închinat Zilei Naţionale a României şi credem în puterea lui de a uni şi călăuzi spirite”, a spus Daria Creţ, în preambulul evenimentului.

img_20161128_170538

Evenimentul a început cu intonarea Imnului Naţional de către Corul Şcolii Dacia coordonat de profesorul Mihai Jula. Despre semnificaţia Zilei de 1 Decembrie a vorbit doamna profesoară Anda Marian. Copiii au dat apoi frâu liber talentelor artistice. Cu un acompaniament muzical deosebit, elevii clasei a IV-a B, coordonaţi de doamna profesoară Paula Vidican au intrat în scenă cu un dans popular de pe Valea Crişului. A urmat apoi un colaj de cântece patriotice : Vin români din Alba iar, Aşa-i românul, Dac-am plecat, Ardealule, din tine. Cu aplauze a fost primit Alexandru Petruţ din clasa a III-a C, elevul doamnei Florina Zach care a recitat poezia Limba Română de Alexei Mateevici.

baieti

Asistenţa a fost emoţionată de numărul de dans ritmic cu eşarfe, pregătit de elevele doamnei Elisabeta Moţica din clasa a VI-a B. O voce deosebită a urmat apoi la microfon: Anastasia Paruş din clasa prof. Feier Aurora a interpretat Avem o ţară şi Hai, români, de pesti sate. Anastasia este membră a grupului vocal Florile Bihorului, ea a obţinut Premiul I la secţiunea Muzică tradiţională la Concursul Internaţional de muzică şi dans The sound of music, două premii II la Concursul Naţional de interpretare vocală şi dans Floare de lotus.

Nicolle Fota Foto: FAN Nicolle Fota Foto: FAN ©

O campionă, multipremiată la concursurile naţionale şi internaţionale de dans este şi Nicolle Fota din clasa a IV-a B, clasa doamnei Paula Vidican. Nicolle Fota este eleva maestrului coregraf Maris Puşcov la Fit Dance. Nicolle a bucurat publicul cu două numere de balet. Daria Bacoş din clasa a VI-a A şi partenerul ei au primi aplauze pentru un număr de dans modern. Membră a grupului Vivere coordonat de Valeria Mişcuţia, deţinătoarea Premiului special al Festivalul naţional de Dans Sibiu-capitala muzicii, a premilui II la Delfinul de Aur, a premiului II la Ursuleţul de Aur, Paula Doboş, din clasa prof Diana Simina a interpretat un cântec de iarnă- Fulgi de nea.

img_20161128_170125

Programul s-a încheiat cu numerele de gimnastică aerobică şi de interpretare prezentate de Aida Lele, respectiv Briana Magdaş, clasa prof Florina Zach şi pe ritmurile melodiilor Cântă cucul, bată-l vina şi Treceţi batalioane române Carpaţii. Surpriza oferită auditoriului a fost apariţia pe scenă a profesorului Mihai Jula, solist vocal la Ansamblul Nuntaşii Bihorului care în aplauzele publicului a cântat : Nu uita că eşti român! La mulţi ani, România, la mulţi ani, dragi români!Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor