Taloane de călătorie

2Comentarii
Taloane de călătorie
ORADEA – Pensionarii din sistemul public de pensii precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, beneficiază, anual, conform art.1, alin(1) din Legea 147/2000, de 6 călătorii simple cu reducere de 50 % din tariful stabilit pentru călătoriile cu trenul de persoane, clasa a II-a sau cu mijloace de transport intern auto.

„Talonul de pensie din luna emiterii taloanelor speciale de călătorie reprezintă talonul special cu care pensionarul se legitimează în mijloacele de transport”, ne-a informat Leontin Ţârle, director executiv adjunct la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor.

         Distribuirea taloanelor speciale de călătorie se face de regulă de către CNPAS, în luna decembrie, pentru anul următor, odată cu plata drepturilor de pensie pe luna respectivă, prin unităţile de poştă şi inclusiv pentru beneficiarii care au optat pentru plata drepturilor prin cont curent sau cont de card.

 

Taloane gratuite

 

         „În luna ianuarie a anului în curs se distribuie celelalte 6 taloane speciale gratuite pentru beneficiarii de legi speciale, odată cu plata pensiilor pentru luna ianuarie”, a precizat Ţârle.

         Taloanele speciale de călătorie au ataşat talonul de pensie pe care sunt înscrise: codul Casei Judeţene de Pensie, numărul dosarului de pensie, datele de identificare ale pensionarului, drepturile de pensie sau legi speciale, reţinerile din pensie.

         Taloanele speciale de călătorie, cu reducere 50 % sunt de culoare roşie, iar cele gratuite, de culoare verde.

         Acestea sunt nominale, netransmisibile şi anuale.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor