Taloane „pierdute”

ORADEA – În luna octombrie, conducerea Prefecturii Bihor anunţa faptul că din totalul de 212.724 de scrisori care ar fi trebuit să ajungă la bihorenii născuţi în lunile iulie-octombrie, în cadrul Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, au ajuns efectiv la destinatar doar 188.324, restul de 24.300 fiind restituite înapoi la expeditor.

Pe adresa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, de unde bihorenii pot să-şi recupereze aceste scrisori au ajuns până în prezent doar 6.601, restul de 17.699 fiind de negăsit. Concluzia: 17.699 de bihoreni, născuţi în perioada iulie-octombrie, sunt deocamdată privaţi de efectuarea analizelor medicale gratuite.

„În cazul în care o persoană vine la CAS şi nu-şi găseşte aici scrisoarea, deşi e născută într-una din lunile iulie- octombrie, este rugată să depună o cerere la care se anexează o copie după actul de identitate. Noi întocmim un tabel cu aceste acte, trimiţându-l la Bucureşti. Cei de la CNAS, verifică lista, iar dacă nu le găsesc nici aşa atunci i-au legătura cu Imprimeria Naţională pentru a le tipări”, susţine Oana Giurcă, purtător de cuvânt al CAS Bihor.
Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase