Talpeş şi Kondyakov confirmă că se cunosc

Talpeş şi Kondyakov confirmă că se cunosc
BUCUREŞTI – Aleksandr Kondyakov a declarat pentru Realitatea TV că îl cunoaşte pe fostul şef al Administraţiei Prezidenţiale, Ioan Talpeş, cu care s-ar fi întâlnit de mai multe ori, atât în Rusia, cât şi în România.

La rândul său, Talpeş neagă însă că s-ar fi întâlnit cu Kondyakov în Rusia şi susţine că omul de afaceri rus i-a fost prezentat ca o persoană cu relaţii foarte puternice la Kremlin, ceea ce s-a dovedit a fi fals.

Alăturarea celor două nume, Talpeş şi Kondyakov, a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu acordat pe 4 mai cotidianului România liberă. Băsescu susţinea atunci că există persoane din afara României care urmăresc înlăturarea sa de la putere şi a dat numele lui Kondyakov, sugerând totodată că Ioan Talpeş ar cunoaşte mai multe detalii despre acest complot.

“Există afirmaţii despre structuri externe care au fost interesate în destabilizarea României şi menţinerea ei într-o zonă gri, chiar dacă devenise membră NATO şi UE. Nu pot spune decât un singur lucru: priviţi cu multă atenţie afirmaţiile făcute de fostul şef al SIE, Ioan Talpeş. Este interesant, de asemenea, dacă a fost vreo vizită a unui domn foarte important, Kondyakov, cu vreo două-trei zile înainte de votul de suspendare dat de Parlament. Poate politicienii cu care s-a întâlnit pot spune mai multe”, a declarat Traian Băsescu, pentru România liberă.

“Eu m-am întâlnit cu Talpeş de nenumărate ori. Acum câţiva ani, prin 2002-2003, l-am ajutat să vină în Rusia pentru a pregăti vizita premierului de atunci, Adrian Năstase. Da, ne cunoaştem. Ne-am întâlnit şi în România”, a susţinut Aleksandr Kondyakov.

“Este o minciună. Adică domnul Kondyakov, hai să nu-i spunem minciună, le încurcă, le suprapune. Nu am fost în Rusia pentru a organiza vizita domnului Adrian Năstase. Dacă am fost în Rusia, am fost pentru a discuta vizita domnului Iliescu. În Rusia nu m-am întâlnit cu domnul Kondyakov, a fost prin România. (…) El mi-a fost prezentat de nişte persoane, care, la data aceea, făceau parte din instituţii ale statului, erau pe poziţii înalte. Când am fost la Moscova, a fost foarte clar pentru mine: nu numai că nu avea acces la Kremlin, dar chiar îl desconsiderau”, a spus Ioan Talpeş.

Pe 7 mai, Ioan Talpeş declara pentru agenţia NewsIn, că: “Aleksandr Kondyakov face parte dintr-o filieră Bucureşti-Moscova, care nu urmăreşte interesele de stat ale României şi Rusiei, ci interesele proprii, în defavoarea României”.

Mai mult, Talpeş sugera, într-un interviu acordat cotidianului România liberă pe 24 aprilie, că filiera respectivă urmăreşte înlăturarea lui Traian Băsescu, întrucât acesta a încercat, ca preşedinte al României, stoparea activităţilor acelui grup de interese.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase