Tămbălău pe stil OTV, în PPDD Bihor!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Tămbălău pe stil OTV, în PPDD Bihor!
Primarul de Popeşti s-a întors împotriva conducerii PPDD, după ce doi consilieri au fost excluşi iar el acuzat de pactizare cu PSD.

Scandal-monstru în PPDD Bihor, după ce conducerea partidului a decis să excludă din partid doi consilieri locali PPDD de la Popeşti, pe Adrian Holhoş şi Pityu Bencic. Aparent fără vreun motiv întemeiat. Urmare a deciziei de săptămâna trecută, primarul de Popeşti, Dorin Curtean a ajuns marţi la Oradea împreună cu un grup de PPDD-işti furioşi, pentru a-şi înregistra demisiile la sediul organizaţiei judeţene, din strada Sucevei, în spirit de solidaritate cu colegii lor excluşi pe nedrept, cred cei din Popeşti.

Curtean însuşi nu a demisionat deocamdată din PPDD, pentru a nu-şi pierde mandatul. A adus, însă, procesul verbal al şedinţei PPDD Popeşti, ţinută săptămâna trecută, împreună cu demisiile semnate de toţi cei şase consilieri locali ai PPDD. Mai mult, şi-au dat demisia din partid toţi cei 19 membri care fuseseră înscrişi pe lista electorală din Popeşti, la alegerile locale din 2012!

„Prostituatele politicii”

O dată ce primarul Curtean şi consilierii locali au ajuns la sediu, în lipsa preşedintelui PPDD Bihor, Ioan Hulea, a urmat un circ total făcut cu vicepreşedintele filialei, Vasile Petruţ şi cu secretarul executiv, Alexandru Tirla. De altfel, Petruţ şi Tirla fuseseră cei ce au semnat hârtia prin care cei doi aleşi locali erau înştiinţaţi că au fost daţi afară din partid. Veniţi montaţi, Curtean şi consilierii i-au cerut secretarului Tirla să le înregistreze procesul verbal şi toate cele 19 demisii. Acesta din urmă a refuzat să le înregistreze pe cele ale membrilor care nu erau de faţă, moment în care situaţia a devenit extrem de tensionată. „Vreau să îl identific. Dacă aveţi procură notarială, v-o iau”, a transmis Tirla. Reacţia demisionarilor a fost vehementă, oamenii tăbărând cu vorbe peste secretarul Tirla: „Dumneata să iei act de ce e trecut acolo!”. „Dar când faci adeziune la partid, e nevoie de procură?!”. „Să ne dai număr de înregistrare”. „Ai semnat aici (pe înştiinţarea de excludere – n.r.). Spune-ne motivul pentru care am fost excluşi!”. „Din cauza neplăţii cotizaţiei”, a răspuns secretarul PPDD Bihor. „Care cotizaţie, fără chitanţă?! Sunteţi nişte prostituaţi. Numai la prostituate nu primeşti chitanţă. Sunteţi prostituatele politicii româneşti!”, s-a auzit dinspre demisionari.

Curtean, acuzat de… PSD

Strigăte, îmbrânceli, cu primarul Curtean în prim-plan. Vasile Petruţ a încercat să-i convingă să nu demisioneze în bloc, însă degeaba. Petruţ a avut chiar o tentativă de a suna la 112, pentru a chema Jandarmii. A renunţat, ulterior şi i-a întrebat pe cei veniţi de la Popeşti de ce vor să demisioneze în bloc. „Să ne spună motivul pentru care i-au dat afară!”, au reacţionat ceilalţi. Oamenii s-au solidarizat cu primarul Curtean, despre care Petruţ spusese că, din informaţiile pe care le are, ar pactiza cu PSD şi că acesta ar fi motivul deciziei luate de conducere! „Mai aveţi alt primar decât el, în judeţul Bihor? Spuneţi-mi unul! Spuneţi-ne în ţara românească o organizaţie care are şase consileri plus primarul!”, au reacţionat oamenii primarului.

Dorin Curtean a negat acuzaţiile lui Petruţ, cerându-i acestuia să îi spune de unde a scos această informaţie. Vicele a încercat o replică, spunând că a auzit „din presă” şi i-a asigurat pe cei prezenţi că preşedintele Hulea nu are nimic cu cei doi consilieri locali excluşi, deoarece nici măcar nu i-ar cunoaşte! Aspect negat de cei în cauză. De altfel, fostul pedelist Petruţ a fost tras la răspundere pentru că a semnat înştiinţarea de excludere din partid a celor din aleşi locali, iar Vasile Petruţ s-a apărat spunând că nu cunoştea exact despre ce e vorba! „Dom’le, dumneata erai cu Filip, îţi făceai unghiile!”, i-au adus aminte demisionarii din Popeşti lui Petruţ, despre trecutul său pedelist. „Dacă vă daţi demisia să ştiţi că nu există alegeri anticipate. Din celelalte partide se va face completarea Consiliului Local”, a reacţionat Petruţ. „Nu ne interesează, dacă voi v-aţi bătut joc de noi!”, i s-a răspuns vehement.

Într-un final, la presiunea demisionarilor, secretarul Tirla a înregistrat toate demisiile. Inclusiv pe cele ale persoanelor care nu au venit la Oradea, dar care îl mandataseră pe Dorin Curtean să le depună la sediu, ne-a informat primarul Popeştiului.

Miting anti-Hulea şi PPDD!

Primarul Curtean anunţă pentru miercuri dimineaţă un miting de protest în Popeşti, prin se cere demisia deputatului Ioan Hulea din Parlament şi scoaterea în afara legii a PPDD! „Este un partid care nu îşi respectă nici propriul statut”, motivează Curtean, arătând că, potrivit statutului, membrii partidului sunt excluşi de organizaţia locală şi nu direct de Biroul Naţional de Coordonare, aşa cum s-a întâmplat în acest caz. Pentru săptămâna viitoare, Curtean plănuieşte un miting de amploare şi în Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !