Tamponări fără Poliţie

ORADEA – Potrivit Codului Rutier tocmai intrat în vigoare, şoferii implicaţi în tamponări fără victime nu mai sunt obligaţi să se prezinte la Poliţie dacă au convenit în ceea ce priveşte condiţiile şi responsabilitatea producerii accidentului. Astfel, ei se pot prezenta direct la societatea care a încheiat poliţia de asigurare.

„Pentru a putea merge direct la asigurator trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: să existe o poliţă RCA valabilă, unul dintre ei să-şi recunoască vinovăţia şi să nu fi săvârşit o faptă pentru care legea prevede reţinerea permisului de conducere”, explică inspectorul principal Claudiu Ciuclea, ofiţer în cadrul SPR Bihor.

Dacă s-a completat un formular de constatare amiabilă a accidentului, legea specifică faptul că reprezentanţii societăţii de asigurare verifică corectitudinea întocmirii acestuia şi atestă, după caz, validitatea sau nulitatea lui. Societăţile de asigurare au obligaţia să anunţe imediat unitatea de Poliţie pe raza căreia s-a produs evenimentul, dacă condiţiile de mai sus nu sunt îndeplinite.

Dacă între cei doi şoferi nu se poate încheia un formular de constatare amiabilă de accident, ei trebuie să se prezinte în termen de 24 de ore de la producerea accidentului la unitatea de Poliţie pe raza căreia s-a produs.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase