Ţara Beiuşului îl conduce pe Majestatea Sa spre Regatul Luminii!

De Veronica Bursaşiu
Ţara Beiuşului îl conduce pe Majestatea Sa spre Regatul Luminii!
Pentru mulţi bihoreni, Regele Mihai a fost ultima mostră de bun-simţ şi demnitate, de nobleţe şi speranţă. A ştiut să predea ca nimeni altul lecţia iertării şi a răbdării.

Oaspete al Ţării Beiuşului, Regele Mihai a rămas în inimile locuitorilor din zonă. Adrian Ciorna, preşedintele Asociaţiei bunul Samaritean va fi prezent la Bucureşti pentru a se închina pentru ultima dată în faţa ultimului Suveran al României, personalitate care l-a marcat profund în timpul vizitei de la Beiuş.

Adrian Ciorna nu va merge singur, va fi însoţit şi de alţi oaeni din zonă. Aşa cum a făcut-o şi când a murit Regina Ana, primarul Şteiului Iulian Bălaj a fost deja la Palatul Regal din Bucureşti. A dus o coroană de flori albe, aşa cum îi plăceau Regelui, care credea că într-o cameră în care se află flori, se află viaţa.

„Am fost alături de un prieten şi am dus mesajul de admiraţie al oamenilor din zonă. De-altfel aceasta era scris şi pe panglică: «Din partea susţinătorilor şi admiratorilor» Cred că Monarhia a făcut lucruri bune pentru România: am câştigat independenţa, primul război mondial şi am scurtat cu şase luni cel de-al doilea război mondial salvând mii de vieţi şi resurse necuantificabile.

Am fost n fața Palatului Regal şi lângă statuia ecvestră a Regelui Carol I, pentru un ultim omagiu adus M.S. REGELUI MIHAI I. Drum liniştit… spre Ceruri, Majestate!”, a spus primarul Şteiului. Acesta a postat şi nişte versuri, în ton cu atmosfera acestor zile:

Te-ntorci să dormi pe veci în România,
De unde-ai fost gonit și expulzat.
Ai pribegit prin lume cu mândria
De-a te numi român adevărat.

Bunicul, Ferdinand, înfăptuind Unirea
Şi-a înfruntat chiar strămoșeasca-i țară,
Covins că Dumnezeu i-a dat menirea
De-a deveni român, și-așa să moară.

Constrâns prin forță să renunți la tron,
Semnând, profund mâhnit, ai abdicat
Și te-ai urcat în tren de pe peron
Cu gândul că-ți furară un regat.

N-a fost un vis pe lume mai urât
Și nici o viață n-a fost mai amară,
Decât să ai zilnic un nod în gât
Știindu-te un rege fără țară.

Nu ți-ai negat nicicând cetățenia,
Iar limba noastră ți-a fost graiul sfânt
Cu sufletul rămas în România
Ai pribegit, sărman, pe-acest Pământ.

La centenar te-am vrut în loc străbun,
La anul Sire, la Alba-n Cetate,
Dar te-ai grăbit, găsind un loc mai bun…
Drum liniștit…spre Ceruri, Majestate!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !