Ţara Beiuşului îşi etalează comorile la Târgul de Toamnă

De Veronica Bursaşiu
Ţara Beiuşului îşi etalează comorile la Târgul de Toamnă
Programe artistice, parc de joacă pentru copii, produse tradiționale locale și meșteșuguri si multe altele vor fi timp de trei zile la Târgul de Toamnă.

Expoziţii ale artiştilor locali, dar şi un stand de carte al scriitorilor din Beiuş. Acestea sunt doar câteva dintre ofertele irezistibile ale primei ediţii a Târgului de Toamnă de la Beiuş, care începe mâine şi ţine până duminică.

„Împreună cu Consiliul Judeţean Bihor, am structurat un program de activităţi cât mai diverse, în scopul de a promova zona Beiuşului printr-un eveniment aflat la prima ediţie – Târgul de Toamnă – dar pe care ni-l dorim unul tradiţional. Sper să facem o tradiție din acest Târg de Toamnă, pentru că Beiușul are ce pune în valoare și noi suntem datori să facem acest lucru”, a anunţat primarul Beiuşului, Petru Mlendea, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri la Consiliul Judeţean Bihor, alături de referentul Casei de Cultură Beiuş, Anca Banda, şi de vicepreşedintele Traian Bodea.

,,Nu am gândit un eveniment gen sărbătoare a orașului, adică un eveniment la care să invităm artişti consacraţi, ci un eveniment la care să promovăm artiștii locali. Nu sunt doar onorată, ci și mândră să particip la un asemenea eveniment. Fără Consiliul Județean și instituţiile din subordine nu am fi reuşit, fiindcă un astfel de eveniment implică şi muncă, şi resurse financiare. Ne-am dorit demult să avem un astfel de târg, și iată că acum se realizează”, a precizat Anca Banda, referent în cadrul Casei de Cultură din Beiuș.

Zeci de meșteri populari își vor prezenta produsele și vor susține ateliere de creație. Pe platoul din fața Vânătorului de Munte din Beiuș vor fi instalate standuri cu produse tradiționale, locale, participanţii la eveniment vor putea să vadă ce produc gospodarii la ei acasă. Şi vor avea ce vedea. Aceasta fiindcă în zona Beiuşului sunt oameni care trăiesc din ceea ce produc, de exemplu la Tărcaia.

Târgul de Toamnă are de toate: de la programe artistice, locuri de joacă amenajate special pentru copii, până la workshop-uri. Vineri, la ora 12:00, debutează simpozionul ,,Posibilitățile de dezvoltare a sistemului dual de învățământ”; de la ora 16:00, la Muzeul Municipal va avea loc Salonul de Toamnă al artiștilor plastici, dar și programul ,,Autori beiușeni și operele lor”.

Sâmbătă, de la ora 10:00, se deschide Târgul „Cămara cu de toate”, iar de la ora 15:00 se dă drumul la distracţie. ,,Astfel de evenimente au impact asupra populației, iar noi avem datoria de a duce mai departe tradițiile și vechile obiceiuri, ce încă se mai practică”, a spus Traian Bodea, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Prima ediție a Târgului de Toamnă se va încheia duminică, la Casa de Cultură unde, de la ora 17:30, este programată Nunta de Aur, felicitarea cuplurilor de aur din localitate, pentru ca de la ora 18:00 Filarmonica de Stat Oradea să susțină un concert extraordinar.

Referitor la prezenţa Filarmonicii în judeţ, vicepreşedintele Traian Bodea a salutat strădania artiştilor de a demonstra că Filarmonica „e o instituţie care are utilitatea ei, că bucură oamenii”. Traian Bodea i-a invitat pe bihoreni să iasă din case, să profite de vremea minunată de-afară şi să dea astfel un semnal că evenimente precum Târgul de Toamnă merită să fie organizate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !