Taranii romani schimba sapa pe laptop

3Comentarii
Taranii romani schimba sapa pe laptop
Laptop-uri, web cam-uri, scannere, imprimante laser, calculatoare de ultima generatie conectate la Internet. La toate vor putea avea acces in urmatorii ani multi dintre taranii romani, cu sprijinul fondurilor de la Uniunea Europeana.

Pana la 22 august intreprinderile mici si mijlocii pot depune proiecte pentru accesarea in total a 9 milioane de euro, fonduri structurale destinate sectorului de IT si comunicatii. Conditia esentiala este ca proiectele sa fie realizate in zonele rurale sau in orasele mici din tara.

Sesiunea de depunere de proiecte a inceput pe 21 aprilie si deja Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a inregistrat 50 de proiecte, in valoare de aproape un milion de euro. Finantarea maxima a unui proiect poate ajunge la 25.000 euro.

Operatiunea lansata face parte din Domeniul Major de Interventie “Sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor”, Axa Prioritara “IT&C pentru sectoarele privat si public”, fiind destinata IMM-urilor si ONG-urilor.

Scopul principal este de a stimula cererea de servicii de tip broadband la nivel national, precum si achizitionarea de calculatoare pentru fiecare punct de lucru si echipamente si servicii conexe. Numarul maxim de calculatoare ce poate fi achizitionat in cadrul unui proiect este de zece. IMM-urile si ONG-urile mai pot accesa fonduri europene si pentru cumpararea de licente software, realizarea de website-uri, achizitionarea si implementarea solutiei de semnatura electronica.

Pentru a avea acces la fondurile europene pentru IT, IMM-ul trebuie sa fie inregistrat la Registrul Comertului ca societate comerciala si sa nu se afle in insolventa sau lichidare, precum si sa nu existe restrictii asupra activitatilor sale comerciale.

In plus, intreprinderea nu trebuie sa aiba datorii sau intarzieri la plata taxelor, obligatiilor si a altor contributii la bugetul de stat.

Tot cu fonduri de la Uniunea Europeana intreprizatorii vor putea sa achizitioneze un website de prezentare a companiei, precum si un nume de domeniu nou “.ro”, direct de la furnizorul national de domenii “.ro”. De asemenea, informarea si publicitatea pentru proiect vor putea fi finantate cu fonduri nerambursabile.

De mentionat ca pentru a primi bani de la UE, solicitantul trebuie sa dispuna de o anumita suma. Astfel, rata maxima de cofinantare din partea UE va fi de 80% pentru IMM-uri si microintreprinderi si de 95% in cazul ONG-urilor.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor