Taranistii vor ca romanii sa fie intrebati si despre monarhie la referendum

De A. Strugariu
Vicepreşedintele PNŢCD Timiş Adrian Orza readuce în discuţie monarhia
Vicepreşedintele PNŢCD Timiş Adrian Orza readuce în discuţie monarhia
Dacă tot se vorbeşte despre revizuirea Constituţiei şi se plănuieşte organizarea unui referendum pe acest subiect, ţărăniştii din Timiş propun ca românii să fie întrebaţi şi despre forma de organizare statală pe care ar prefera-o. Vicepreşedintele PNŢCD Timiş Adrian Orza readuce în discuţie monarhia, intenţionând să organizeze în perioada următoare mai multe dezbateri pe aceasta temă.

„Se vorbeşte în perioada asta de modificarea Constituţiei (…) se vorbeşte şi de un referendum în sensul ăsta, în special pentru modificarea unei serii de articole, e vorba în special de regionalizare, pentru că regiunea ca şi concept administrativ nu e prevăzută în Constituţie. Cred că românii trebuie întrebaţi şi despre forma de guvernământ. Am senzaţia că se va evita din nou întrebarea asta legată de forma de guvernământ.

Cred însă că republica ca şi concept în România nu a venit în mod natural. A fost importată pe şenilele tancurilor sovietice în 47. PNŢCD o să încerce să provoace nişte dezbateri având ca temă monarhia în Timişoara, fie la sediul partidului fie la alte spaţii publice, pentru că în ultima perioadă lumea e reticentă să intre în sediile de partid…Vrem să chemăm istorici, oameni apropiaţi într-un fel sau altul monarhiei”, a afirmat Orza.

Ţărăniştii cer ca una dintre întrebările adresate românilor să fie legată de forma de guvernământ în cazul organizării unui viitor referendum pentru revizuirea Constituţiei. Reprezentanţii PNŢCD Timiş iau în calcul şi strângerea de semnături pentru punerea în discuţie a monarhiei constituţionale.

„Foarte multă lume asistă, cred eu, la falimentul republicii în ţara asta. O evoluţie presupune un progres. Nu aveţi senzaţia că de fapt nu progresăm ca şi societate? Credem că e nevoie de un factor de echilibru în societatea românească”, a conchis Orza.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !