Târg de cărți în Oradea | Caravana Gaudeamus în Piaţa Unirii

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
3Comentarii
Târg de cărți în Oradea | Caravana Gaudeamus în Piaţa Unirii
Caravana Gaudeamus poposeşte în Piaţa Unirii din 10 până în 14 mai, târgul fiind deschis în 10 mai de la ora 12:00.

Oradea. După trei ediţii, pe parcursul cărora evenimentul a înregistrat o creştere rapidă, Târgul Gaudeamus ajunge în acest an în inima orașului, în Piața Unirii, în perioada 10 – 14 mai.

Ediţia orădeană a Caravanei Gaudeamus este organizată de Radio România (Centrul Cultural Media şi Radio Cluj), Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, într-o formulă partenerială unică în istoria programului, Gaudeamus Oradea fiind singurul eveniment organizat în strânsă colaborare cu autorităţile oraşului gazdă.

Oferta ediţiei va reuni elementele specifice unui eveniment expoziţional dedicat cărţii – mii de volume care abia aşteaptă să fie luate cu asalt de cititori, lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii, dar şi muzică bună, ateliere de creaţie, concursuri cu premii atractive dedicate vizitatorilor şi un „colţ al cititorului”, oferit de lanțul R&R – editură, librării și cafenele – celor care doresc să se relaxeze răsfoind o carte sau ascultând un fragment din volumul preferat.

Programul de vizitare este următorul: miercuri – sâmbătă între orele 10:00-20:00 şi duminică între orele 10:00-15:00; accesul este liber, atât pentru pasionaţi, cât şi pentru cei care vor intra doar din curiozitate. Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 10 mai, la ora 12:00.

Preşedintele de onoare al ediţiei este Traian Ştef, redactor-şef al revistei „Familia”.

Peste 60 de expozanţi reuniţi în 40 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România – edituri, agenţii de difuzare de carte, muzică şi produse multimedia, edituri străine reprezentate de distribuitorii de carte vor fi prezente în Piaţa Unirii.

18387390_1495681067173387_569080420_n

„Prezenţa editurilor de top din România şi a celor mai importanţi distribuitori naţionali de carte străină este garanţia pentru o ofertă remarcabilă, atât din punctul de vedere al numărului de titluri disponibile, cât şi din cel al diversităţii domeniilor abordate”, a spus Bogdan Roşca, managerul Radio Cluj.

Gaudeamus Oradea este cea mai recentă componentă a Programului Lectura, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România, în scopul de a susţine cultura scrisă din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale.

Palmaresul cumulat al programului, în intervalul 1994 – 2017, însumează 99 de evenimente organizate sub brandul Gaudeamus, circa 9.770 de expozanţi, 2.837.000 de vizitatori şi peste 12.500 de manifestări culturale, cu profil preponderent literar.

Proiecte Radio România derulate la Gaudeamus:

– Sâmbătă, 13 mai, de la ora 12:00, „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României” (proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc).

– „Cărţile se întorc acasă”, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care, la finalul evenimentului, este oferit unei biblioteci publice, subfinanţate la capitolul achiziţii. Volumele donate în acest an vor avea ca destinaţie biblioteca publică din comuna Răbăgani, judeţul Bihor.

– Duminică, 14 mai, începând cu ora 13:00, premiile Gaudeamus: Trofeele Gaudeamus (acordate editurilor – locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul publicului, exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului;

– Trofeele Presei – decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul

publicului;

– Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare;

– Premiile Tombolei Gaudeamus, care vor fi acordate pe baza tragerii la sorţi a buletinelor de vot ale publicului.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor