Târg de necuvântătoare în Cetate

Târg de necuvântătoare în Cetate
ORADEA - Toate drumurile pasionaţilor de păsări şi animale mici s-au îndreptat duminică dimineaţa, 16 martie, spre Şanţul Cetăţii. Dacă e a treia duminică din martie, e târg de păsări şi animale mici la Oradea.  Video

Cunoscătorii ştiu acest lucru. Organizatorii, Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici „Nufărul” ţine la tradiţia încetăţenită de câţiva ani buni de a organiza târgul de primăvară în aceeaşi zi, a treia duminică din martie. „Oamenii s-au obişnuit cu târgul nostru. Vin din toată ţara şi din străinătate. Ne dorim, în primul rând ca vizitatorii şi participanţii să fie mulţumiţi. Rezultatele le vom vedea la sfârşitul zilei”, ne-a declarat Cornel Fildan, preşedintele asociaţiei. Acesta a adăugat că unul dintre scopurile târgului este schimbul de păsări şi animale între crescători, pentru ameliorarea raselor.

Târg

Vizitatorii au avut ce vedea la târg. Porumbeii din diferite rase au excelat prin numărul lor. Nu au lipsit nici găinile, raţele, păunii, papagalii, canarii, amintind aici păsările.

De partea cealaltă, a animalelor cu blană, iepurii şi-au tăiat partea leului, fiind prezenţi în număr destul de mare şi din rase diferite: de la iepuri pitici, care au fost atracţia copiilor, la rasele consacrate – Uriaşul german, Albastrul vienez, Şinşila (un animal între iepure şi şobolan).

Căţeii au fost prezenţi şi ei în număr destul de mare, spre satisfacţia celor mai micuţi vizitatori, care nu încetau să se joace cu ei.

Preţurile animalelor, ca la târg, negociabile. O pereche de iepuri pitici se vindea cu 30 de lei. Pentru un Uriaş german se cerea 155 de lei, iar pentru un cocoş uriaş de rasă Orpington – 100 de lei. O pereche de păuni de 10 luni aveau preţul de 600 de lei, iar porumbeii costau în funcţie de rasă şi vârstă de la câteva zeci de lei în sus.

Majoritatea, dintre cei care au fost la târg, nu a plecat cu mâna goală: un porumbel, un papagal, un iepuraş, un cocoş, etc. „Am cumpărat un cocoş Orpington cu 100 de lei, pentru că îmi place rasa aceasta şi vrea să cresc astfel de păsări”, ne-a precizat Cristian Hercuţ.

Târgul de la Oradea este considerat printre cele mai mare de acest gen din ţară, potrivit organizatorilor, la el participând persoane din Suceava, Bucureşti, Satu Mare, Arad, Timiş, Alba, etc. „Vin pentru a treia oară la acest târg. Sunt din Satu Mare. Este mai puţină lume decât în toamnă”, spune Matei Oros din Satu Mare.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !