Târg gastronomic cu iz nemțesc și acte caritabile

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Târg gastronomic cu iz nemțesc și acte caritabile
Un grup de gojdiști de la gimnaziu și liceenii au demonstrat că au spirit de empatizare pentru copiii din instituțiile educaționale speciale.

Elevii claselor a V-a B și a IX-a F de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” au îmbinat plăcutul cu utilul, au învățat germană și au organizat un târg gastronomic cu vânzare. Evenimentele au fost organizate cu prilejul zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului. Banii strânși în urma vânzărilor din cadrul târgului gastronomic denumit Wir backen Kuchen und schenken euch einen Drucker (Coacem prăjituri și vă dăruim o imprimantă) fiind folosiți în scop caritabil.

Imprimantă pentru nevăzători

Acțiunea s-a organizat pentru a colecta fonduri în urma unor activități de voluntariat, în scop umanitar și colegial pentru 8 elevi (5 elevi au urme de vedere, 3 elevi fiind complet nevăzători) din clasele a II-a , a III-a si a IV-a cu cerințe educative speciale de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Cristal”, coordonați de profesor Monica Kover. Cei 8 copiii au fost aleși și datorită faptului că folosesc frecvent fișe de lucru imprimate cu caractere de 48 sau 50. Astfel, în urma acțiunii s-au strâns 1.045 de lei, urmând să se cumpere o imprimantă, iar la înmânarea acesteia elevii gojdiști implicați direct în acțiune îi vor învăța pe elevii de la CSEI „Cristal” un cântec în limba germană „Backe, backe Kuchen”.

Pe parcursul lunilor septembrie – noiembrie vor mai avea loc încă două întâlniri cu eleviii de la CSEI „Cristal”. Acestea ce vor presupune două ore de voluntariat în care coordonatorul (prof. Olivia Sorana Dehelean) acțiunii (Wir backen Kuchen und schenken euch einen Drucker – Coacem prăjituri și vă daruim o imprimantă) va preda limba germană. Astfel, micuții de la Școala „Cristal” vor învăța să salute, să se prezinte, să numere până la 10 în germană, totul fiind imprimat și pe fișe de lucru având caractere de 48-50.

Conform prof. coordonator al acțiunii Olivia Sorana Dehelean și a celor două organizatoare a evenimentului, prof. diriginte Mioara Tigan și prof. diriginte Camelia Porumb „cu prilejul acestei acțiuni elevii beneficiază de ore la limba germană calitativ mai bune, fac o faptă bună, învață să abordeze tehnici de marketing și cel mai important, cunosc și empatizează cu elevi cu cerințe educative speciale”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !