Târg în perioadă de criză

Orădenii au luat târgul cu asalt
Orădenii au luat târgul cu asalt
35 de firme participă la târgul de la Arena Antonio Alexe din Oradea în perioada 7 – 11 octombrie. Imagini târg  | Video: Târg naţional de îmbrăcăminte şi încălţăminte  Video  Forum

Criza economică i-a atins şi pe organizatorii de târguri. Dacă anii trecuţi, la Oradea, se organiza câte un târg la fiecare două săptămâni, anul acesta târgurile serioase de abia dacă se pot număra pe degetele de la o mână.

Ultimul eveniment de acest gen, „Cavi Expo-Fashion” este organizat la Arena Antonio Alexe din Oradea, în perioada 7 – 11 octombrie, între orele 10:00 – 20:00, (duminică între orele 10:00 – 16:00). Intrarea la târg este liberă.

„Sunt prezente 35 de firme din domenii variate: confecţii piele şi blană, confecţii textile, marochinărie, încălţăminte, lenjerie intimă. Majoritatea participanţilor nu sunt pentru prima dată la Oradea. Toţi sunt producători”, ne-a declarat Florenţa Iordache, organizatorul târgului.

Aceasta a adăugat că i-a chemat şi pe producătorii orădeni să participe la târg, dar aceştia nu au fost interesaţi. În ceea ce priveşte criza, Florenţa Iordache spune că aceasta se simte atât prin vânzări cât şi prin numărul de participanţi. „Înainte, clienţii ne aşteptau la Oradea încă de dimineaţă, dar acum sunt mai rari. Aşteptăm să vină după masă. La Oradea totdeauna am avut târguri bune”, precizează organizatorul târgului.

Produse

Orădenii interesaţi pot găsi în cadrul târgului haine şi îmbrăcăminte din piele la preţ de producător. Preţul sacourilor din piele începe de la 380 de lei. Gecile se vând cu 420 de lei, iar la hainele de piele îmblănite preţul porneşte de la 600 de lei în sus. Nu lipsesc pantofii, ghetele şi cizmele din piele. Preţul acestora începe de la 100 de lei. Producătorii se plâng că este criză şi spun că vânzările au scăzut cu 50% faţă de anul trecut. „Peste tot se simte criza. Vânzările au scăzut cu 50% faţă de anul trecut. Sperăm să vindem mai bine la Oradea”, ne-a declarat Alex şi Cristina Ianovici, reprezentanţii unei firme de genţi din Bucureşti.

Costumele de toate categoriile şi cu preţuri pentru toate buzunarele au un loc bine definit la târg. Preţurile acestora între 200 şi 300 de lei. Cele de lână, la 400 de lei.

Pentru a doua oară la Oradea, expune firma creatorului de modă Cătălin Botezatu. Aici pot fi văzuţi şi cumpăraţi celebrii chiloţi şi boxeri cu push-up. „Sperăm să vină mulţi orădeni să vadă şi să cumpere produsele. Aici se pot vedea altfel decât pe internet”, ne-a declarat Daniela Milanovschi, reprezentanta firmei.

„Sărăcia este mare în ţară. Vânzările au scăzut mult faţă de anul trecut. Aşteptăm cât mai mulţi orădeni la târg”, a precizat Ştefan Dobrei din Sebiş – Arad, care are o firmă de îmbrăcăminte din piele şi blană.

Orădenii sunt mulţumiţi de târgurile „Cavi Expo-Fashion”. „Am luat produse de calitate şi anul trecut de la acest târg şi de abia am aşteptat să vină iar”, spune Maria Stoian, o orădeancă prezentă la cumpărături. Trebuie precizat că preţul produselor este negociabil.

Dan Birta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !