Târg pentru pofticioşi!

De Crina Dobocan
Târg pentru pofticioşi!
La Colegiul Economic „Partenie Cosma” se derulează, în aceste zile, un târg culinar organizat în scop caritabil.

Pofticioşii au interes să treacă în aceste zile porţile Colegiului Economic „Partenie Cosma”. Consiliul Elevilor Colegiului Economic a deschis, marti, un târg culinar. Astfel, toţi elevii şi dascălii şcolii interesaţi să mănânce sănătos pot încerca produsele pregătite acasă de tinerii colegiului, sprijiniţi de părinţii acestora. Brioşe, salam de biscuiţi, clătite umplute cu ciocolată, brânză sau gem, prăjituri, rulade, plăcinte, dar şi alte bunătăţi au fost expuse spre vânzare de elevii Colegiului „Partenie Cosma”. Pe lângă toate acestea, un suc natural sau o limonadă merg de minune. Târgul a debutat ieri şi va continua până pe 23 ianuarie, fiind împărţit la nivelul claselor IX-XII. Primii care au dat startul evenimentului au fost elevii din clasele a XI-a, a şcolii. Următorii sunt cei din clasa a XII-a, urmaţi de a X-a şi a IX-a.

A doua ediţie

„Datorită succesului înregistrat la ediţia de anul trecut, am decis împreună cu elevii noştri să reedităm Târgul Culinar. Evenimentul are un scop caritabil. Din fondurile adunate ne-am propus să acordăm trei burse în valoare de 50 de lei fiecare pentru cei mai buni trei elevi din unitatea noastră, dar care au o situaţie materială precară”, a declarat prof. Ovidiu Marc, coordonatorul Consiliului Elevilor Colegiului Economic „Partenie Cosma”.

Potrivit acestuia, Consiliul Elevilor susţine activ activităţile extraşcolare desfăşurate de elevii şi cadrele didactice ai colegiului. De pildă, în luna noiembrie 2014, Consiliul Elevilor a oferit premiile pentru o acţiune care a avut ca scop alegerea sloganului colegiului („Colegiul Economic, treapta spre desăvârşirea profesională” – n.r.).

„Am oferit trei premii, constând în cărţi, pentru cei trei finalişti ai concursului. Cărţile au fost cumpărate din fondurile colectate de la asemenea acţiuni”, a mai spus profesorul Ovidiu Marc.

Totodată, în preajma Sărbătorilor de iarnă, Consiliul Elevilor a susţinut cercul de icoane pe sticlă al colegiului.

Potrivit Alexandrei Dragoş, responsabila cu comunicarea la nivelul Consiliului Elevilor, la final, clasa cu cele mai mari încasări va fi premiată de organizatori. Din echipa de organizare a mai făcut parte şi elevul Andrei Brâncoveanu, din clasa a X-a, preşedintele Consiliului Elevilor Colegiului „Partenie Cosma”.

„Entuziasmul s-a simţit la nivelul fiecărei clase. Astfel de acţiuni dezvoltă spiritul antreprenorial şi cel de echipă al colegilor noştri”, a spus Andrei Brâncoveanu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !