Târgul anticarilor, la a şaptea ediţie

Târgul anticarilor, la a şaptea ediţie
Unul dintre evenimentele care au facut parte din agenda weekend-ului a fost Târgul Anticarilor si Numismatilor. Locul care a gazduit aceasta manifestare cu „iz” vechi a fost Sala Sporturilor din Oradea.

Aflat la cea de-a VII-a editie, târgul s-a bucurat de o mare afluenta de public.

Multa argintarie, bijuterii de familie carora timpul nu le-a estompat stralucirea si frumusetea, tablouri pe care se „citea” praful din pigment, monede, poze uzate de vreme, instrumente muzicale si mobila restaurata care amintea de casa bunicilor, si multe alte asemenea lucruri care îsi pastreaza tineretea si trezesc interesul si astazi.

Admira, dar nu cumpara

Însa daca obiectele etalate pe standurile participantilor au atras numerosi vizitatori, preturile ridicate i-au facut pe acestia sa ramâna doar la partea de interes si apreciere. Putini dintre cei interesati au plecat acasa cu o noua achizitie de valoare.

Unii dintre expozanti si-au exprimat însa nemultumirea pentru faptul ca antichitatile nu mai au cautare, în primul rând datorita lipsei de bani, dar si a unei lipse de cunoastere a valorii pe care o au asemenea exponate. Românii se tem sa achizitioneze lucruri vechi, preferând mai mult sa admire.

Evenimentul a fost organizat de Galeria Denis din Oradea, în colaborare cu Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Bihor.

Laura Voicu

Taguri: ,